Rejseholdet-event udsolgt: “Det er jo en kæmpe krise, at jeg ikke kan komme med”

For fem år siden fandt Louise Overgaard Nielsen hele VHS-boksen med Rejseholdet i en genbrugsbutik.
Foto: Louise Overgaard Nielsen

Rejseholdet hitter stadig, trods sine 18 år på bagen.

Seneste skud på stammen er en podcast om Rejseholdet, Rejseholdet – Resten, som på kirurgisk vis gennemgår hvert enkelt afsnit ned til den mindste nørdede detalje. Og på lørdag, den 27. oktober, går alle Rejseholdet-fans våde drøm i opfyldelse. En live podcast om afsnit 19 og en quiz om Rejseholdet løber af stablen i forsamlingshuset Absalon på Vesterbro.

Arrangementet er fuldstændig udsolgt, og flere skuffede Rejseholdet-fans søger billetter på Facebook.

En af de skuffede Rejseholdet-fans er Louise Overgaard Nielsen. Hun fik ikke billet til Rejseholdet- totaloplevelsen og skrev forleden “Søger to billetter”.

–  Det dér event er lavet til mig. Det er genialt. Flere af mine venner elsker Rejseholdet, fordi vi alle sammen så det som børn. Det ville have været så fedt at tage af sted sammen, fortæller hun.

“Det er jo en kæmpe krise”

Louise Overgaard Nielsen har efterhånden set i øjnene, at hun går glip af den ultimative fanoplevelse.

– Det er jo en kæmpe krise, at jeg ikke kan komme med. Nu prøver jeg selv at lave et arrangement, hvor jeg har inviteret 15 venner. Planen er, at vi skal se nogle afsnit af Rejseholdet sammen, og så får jeg også stablet en quiz på benene, siger hun.

Louise Overgaard Nielsen har været fan af Rejseholdet, siden det løb over skærmen for første gang i år 2000. Dengang var hun bare ni år gammel.

– Mine forældre kiggede meget på mig, når den dybe speakerstemme sagde, at dagens afsnit var uegnet for børn. Alligevel fik jeg lov at se det hver gang. Jeg sad med en kæmpe pude foran øjnene, som jeg trak op, når det blev for uhyggeligt, siger hun.

Den inkarnerede Rejseholdet-fan har set alle 32 afsnit mindst tre gange i løbet af sine 27 år. Mange afsnit er dog blevet set flere gange. For fem år siden fandt hun hele VHS-boksen med Rejseholdet i en genbrugsbutik.

Genforelsket i Rejseholdet

– Det var anden gang, jeg forelskede mig i Rejseholdet. Jeg kan huske, mine forældre ville smide deres VHS-maskine ud, men jeg fik dem hurtigt stoppet. Så kunne jeg afspille Rejseholdet på VHS ligesom det originale.

Ifølge Louise Overgaard Nielsen holder Rejseholdet stadig. Hun mener, det fede ved Rejseholdet er karakterernes personlighed, som der er skruet ekstra godt op for.

– Fischer der aldrig venter på back up, La Cour som får flashback til hvad er er sket og Ingrid Dahl, som er total power woman. Det er jo gruppen, der er så fed, IP og resten. De fungerer så skide godt, fortæller hun.

Serie-ekspert: Rejseholdet samlede Danmark

Louise Overgaard Nielsen er ikke alene om at elske Rejseholdet. Gensynet med Rejseholdet er en nostalgisk oplevelse for mange i dag, mener Serie-ekspert Frederik Dirks Gottlieb.

– Rejseholdet er ved at have tilpas mange år på bagen. Derfor er det en serie, som vi husker meget positivt tilbage på. Det gælder både, hvis vi gik i folkeskole eller var lidt ældre, da den udkom.

Eksperten peger på, at seriens popularitet skyldes, at Rejseholdet appellerede til hele Danmark.

– Det er helt genialt at rejse rundt i landet med et mobilkontor. Serien appellerer både til Sønderjylland, Nordjylland, Fyn og Sjælland. Det er altid det, man kigger på, når man gerne vil lave en hip serie.

Ekspert: Sparkede døren ind til seriedanmark

Rejseholdet er en forgangsserie på mange punkter. Ligesom Matador er den store danske dramaserie, er Rejseholdet en af de store danske krimiserier, mener Frederik Dirks Gottlieb.

– Rejseholdet var den første danske tv-serie, som vandt en Emmy. Den er ikonisk, fordi den sparkede døren ind til Danmark som en stærk serienation og igangsatte nordic noir bølgen, fortæller serie-eksperten.

Han mener dog, at Rejseholdet stadigvæk er en enorm effektiv krimiserie og thriller, selvom den visuelt ikke kan følge med den digitale tidsalder. En af grundene til, at den hitter i dag, er, fordi den bygger på rigtige kriminalsager, mener Frederik Dirks Gottlieb.

– Rejseholdet er stadig en enorm effektiv krimiserie og thriller. Krimigeneren er ekstrem populær, hvad enten vi taler nyere DR- dramaserier, amerikanske serier eller hele true crime genren, som brager derudaf.

Rejseholdet var også en af de første serier, der havde en kvindelig leder inden for et krimiunivers. Det har vi efterfølgende set både i Forbrydelsen, Broen og en lang række andre skandinaviske krimiserier. Seriens popularitet skyldes også, at stjerner som Mads Mikkelsen medvirkede, mener serie-eksperten.

–  Skuespillet holder egentlig ret godt. Specielt Mads Mikkelsen, som er blevet en kæmpe stjerne efterfølgende. Det er jo også sjovt at se, hvordan han tog sig ud som ung betjent.

Om Rejseholdet har en udløbsdato eller bliver en evergreen, må tiden vise, fortæller Frederik Dirks Gottlieb.

Her har Rejseholdets mobilkontor været rundt i Danmark