Politiet har fået flere tips i brand-sag på baggrund af overvågningsbilleder fra skole

Det er denne mand, Hundige Lilleskole har fanget på overvågning. Det er ham, politiet leder efter og mistænker i sagen om brandstiftelse. Foto: Midt- og Vestsjællands politi

Efter tips fra borgere arbejder politiet videre på at få identificeret manden på overvågningsbillederne, der mistænkes for at have stiftet brande på privatskolen Hundige Lilleskole.

Politiet har indtil videre fået tre tips fra borgere, men der er ingen sigtet i sagen endnu. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i et skriftligt svar til NetAvisen.

Midt- og Vestsjællands Politi offentliggjorde d. 6. november overvågningsmateriale fra Hundige Lilleskoles egne overvågningskameraer, der viser en mand med mørkt hår og skæg.

Mistænktes signalement

  • Mand
  • 20-30 år
  • Kraftig af bygning
  • Sort hår og sort skæg
  • Han var iført sorte sko med hvis såler
  • Lyse/grå bukser
  • Hvid hættetrøje med sort skrift og en lys jakke

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Vi blev nødt til at aktivere overvågningen 

Lars Støchkel-Hilnnum, der er skoleleder for Hundige Lilleskole, følte sig nødsaget til tænde for skolens overvågning, efter der tidligt på foråret i år gentagende gange var tegn på brandstiftelser på skolens område.

– SFO’ens overdækkede område var fyldt med cigaretskodder og andre hash-lignende ting, og der var store brandmærker på bænkene og op ad væggene under overdækningen. Det bekymrede os jo, og selvom vi ikke er en skole, der vil bruge overvågning, blev vi nødt til at aktivere den, fortæller skolelederen.

Midt- og Vestsjællands Politi skriver i efterlysningen på sin hjemmeside, at de tager sagen meget alvorligt.

Læs også: Blodigt slagsmål på kollegie – »Det er ufatteligt, at sådan noget sker hos os«

Konsekvens af offentliggørelsen

Lars Støchkel-Hilnnum håber, at politiets offentliggørelse af overvågningsvideomaterialet vil få den mistænkte til aldrig at komme tilbage på skolen.

– Jeg håber, at hændelserne ikke gentager sig, og at den person, hvem han nu er, holder sig bort, siger han.

Der er gode chancer for, at mistænkte ikke har lyst til at nærme sig Hundige Lilleskole igen. Han kan nemlig risikere fængselsstraf, hvis han bliver fanget og dømt.

– Sager om forsætlig brandstiftelse kan ifølge straffelovens §181 give op til 6 års fængsel, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i et skiftligt svar til NetAvisen.

Læs også: Julie er utryg: »Så står man der ved sit vindue og kan nærmest mærke flammerne i ansigtet efter branden fra bilerne«

Mange bruger legepladsen i weekenden, hvilket skolelederen mener er fint nok, så længe dem der bruger den rydder op efter sig.

– De må godt bruge vores udeareal, så længe de bare rydder op efter sig. Vi har sat et skilt op, hvor der står, at det er fint nok, at de sidder her, men ryd op efter jer og pas på tingene, siger Lars Støchkel-Hilnnum.

Skolelederen oplever, at ansatte og elever har været utrygge efter brandstiftelserne.

– En af mine ansatte sagde til mig, at det var meget utrygt for dem, at arbejdspladsen har været udsat for så mange brandstiftelser. Det er et sted, de er glade for at arbejde, og børnene er glade for at gå i skole her. Det er utrygt, at det i værste tilfælde kan ende fatalt, hvis skolen brænder ned, siger han videre. 

Hvis du kan genkende manden på billedet eller har oplysninger i sagen, kan du ringe til Midt- og Vestsjællands politi på tlf. 46351448 eller tlf. 114. 

Sådan gjorde vi: Vi så offentliggørelsen af overvågningsbillederne på Greve Info Facebook-side. Skolelederen er interviewet mundligt, og politiet har sendt en skriftlige udtalelse til NetAvisen.