RUC-studerende laver udendørs læsesal på Rådhuspladsen

 Der er langt fra Roskilde Universitet (RUC) til København, hvor mange RUC-studerende bor. Derfor har den socialdemokratiske studenterorganisation Frit Forum sat sig for at kæmpe for en læsesal for RUC-studerende i København. I går blev den kamp markeret med en regnfuld happening, hvor en flok studerende satte sig med bøger og borde foran Københavns Rådhus.

“Vi ser, at RUC’ere rykker fra Trekroner til København og bruger CBS og Københavns Universitets læsesale. Så i stedet for at nasse på deres læsesale, vil vi gerne have, at der er gode studieforhold for RUC’ere, der hvor de bor og arbejder, og det er København,” udtaler Rune Dybvad, der er ansvarlig for arrangementet og spidskandidat for Frit Forum til RUCs universitetsvalg, efter aktionen.

Læsning under åben himmel
De studerende fra RUC havde i går sat stole og borde frem, som skulle gøre det ud for den læsesal, de ikke har. Småsnak blev afløst af stilhed, da en af de deltagende piger gjorde det klart, at det jo altså var meningen, at de skulle læse. De studerende kiggede med så meget alvor, de kunne mønstre, ned i de medbragte bøger og computere, mens støvregnen dalede ned over den lille improviserede læsesal midt på Københavns Rådhusplads.

Rune Dybvad vil gerne fortsætte med at kunne læse i København – og helst med tag over hovedet.

“Nu hvor RUC får flere indtægter, fordi der kommer flere studerende, har de også råd til at prioritere nogle gode faciliteter,” mener han.

Frygten for, at studielivet på RUC flytter med en læsesal til København, giver han ikke meget for: “Vi ser det som et supplement,” lyder forklaringen fra Frit Forum.

Få fremmødte – mange Facebookstøtter
Sagen om læsesalen for RUC’ere i København er en mærkesag for Frit Forum, men ikke for andre af RUC’s studenterorganisationer. I går var der da også kun et begrænset antal studerende, der greb bøgerne og studerede i den udendørs læsesal på rådhuspladsen. Rune Dybvad havde håbet på flere fremmødte, men betegner alligevel fremmødet som “okay”, og henviser til, at aktionen skal skabe opmærksomhed om problemstillingen, og at dialogen må tages med de studerende og RUC’s ledelsen efterfølgende. Trods det lille fremmøde til aktionen har Facebooksiden “RUC Læsesal i København” fået knap 1000 ‘likes’.