S afviser multiarena i Aarhus

Billedteksten kan være: Theresa Blegvad fra Venstre vil have opført en kopi af BOXEN i Aarhus.
Theresa Blegvad fra Venstre vil have opført en kopi af BOXEN i Aarhus. Men V får ingen opbakning fra Socialdemokraterne.

Af Rikke Hollegaard og Julie Dalgas Rasmussen

En rigtig dårlig idé.

Sådan betegner Socialdemokraterne i Aarhus et forslag fra byrådspolitiker og venstrekvinde Theresa Blegvad om, at en tvillingesøster til Hernings BOXEN bør opføres i Aarhus inden udgangen af 2016.

– Spørgsmålet er, om Danmark er stor nok til endnu en multiarena, siger formand for Kulturudvalget i Aarhus Byråd Steen Bording Andersen (S).

Han mener, at der er lang vej endnu, hvis forslaget skal blive en realitet og han frygter, at det kan blive svært at skaffe nok publikum og arrangementer til endnu en multiarena.

Men det afviser Venstre.

– At få sat det her på dagsordenen i Aarhus er rigtig interessant. Dét at kunne have et rigt kultur- og idrætsliv er med til at gøre, at byen stadig vil være interessant fremadrettet, så derfor skal Aarhus gå efter at få en ny multiarena, siger medlem af Kulturudvalget i Aarhus Kommune Hans Skou.

Der kan maksimalt være to store arenaer i Danmark, da der ikke er nok store events eller nok publikum til mere
Jens Alm, analytiker på Idrættens Analyseinstitut

Han er sikker på, at der vil være publikum nok til at kunne opføre endnu en multiarena. Ifølge ham vil det være en bonus for kulturlivet og dermed være med til at trække endnu flere mennesker til Aarhus.

Kun plads til to arenaer i Danmark

Jens Alm, kandidat i idræt fra Malmö Högskola og analytiker på Idrættens Analyseinstitut, ser de samme problemer som Socialdemokraterne.

– Det giver problemer, hvis man bygger endnu en stor multiarena i Danmark, siger han.

Jens Alm påpeger, at Aarhus vil være i fare for et økonomisk knockout med opførslen af en ny BOXEN, da hverken publikum eller arrangementer strækker sig til endnu en stor multiarena.

Han påpeger, at København lige nu er i gang med at bygge en ny multiarena i Ørestaden på størrelse med BOXEN, som skal stå færdig i slutningen af året, og her ser han især et problem i det århusianske projekt:

– Der kan maksimalt være to store arenaer i Danmark, da der ikke er nok store events eller nok publikum til mere, siger han.

Jens Alm vil ikke umiddelbart satse mange penge på projektet omkring den nye multiarena i Aarhus:

– Hvis man ser på det rent økonomisk, så er det ikke en god ide, siger han.

Theresa Blegvad fra Venstre har tidligere meldt ud, at hun ikke er i tvivl om, at en multiarena i Aarhus kan løbe rundt økonomisk. Pengene til selve byggeprocessen skal komme fra Aarhus Kommune, fonde og private investorer.

Venstre i Aarhus har budgetteret med, at projektet kommer til at koste omkring 27 millioner kroner.