S hiver minister i samråd om ordblinde-nøl

Socialdemokraternes uddannelsesordfører vil sikre sig, at der bliver gjort en indsats for ordblinde unge i det nye skoleår.

Socialdemokraternes uddannelsesordfører vil sikre sig, at der bliver gjort en indsats for ordblinde unge i det nye skoleår. Ventetiden på elektronisk hjælpeudstyr til ordblinde, der starter på en ungdomsuddannelse, skal ned, mener hun.

Ordblinde unge, der startede på en ungdomsuddannelse i efteråret 2010, måtte vente helt op til 10 uger efter skolestart på det elektroniske hjælpeudstyr, som de skal bruge på uddannelserne. Nu vil socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini kalde den nye undervisningsminister Troels Lund Poulsen (V) i samråd for at finde ud af, hvad han vil gøre for at bringe ventetiden ned i det nye skoleår. 

Ventetiden havde i flere tilfælde i 2010 den konsekvens, at ordblinde unge måtte droppe ud af uddannelsen, fordi de ikke kunne følge med uden de elektroniske hjælpemidler. 

”Det er nu, der skal ske noget. For vi har en masse unge, der skal til at starte på ungdomsuddannelserne. Vi ved jo, at der er ikke styr på ventetiderne, så hvis de starter på en ungdomsuddannelse her efter sommerferien og skal vente tre måneder på en it-rygsæk, så er de jo faldet fra,” siger hun. 

It-rygsækken er det hjælpeudstyr, som de ordblinde unge skal bruge på uddannelserne. Rygsækken består blandt andet af pc, scanner og ordprogrammer, der skal hjælpe de unge med læsning og skrivning.

Ministerskifte må ikke gå ud over ordblinde

Det er ikke første gang, Christine Antorini kalder en undervisningsminister i samråd for at få løst problemet. I februar var daværende undervisningsminister Tina Nedergaard i åbent samråd om sagen. Der lovede hun at gøre en indsats for at bringe ventetiden ned. Christine Antorini vil sikre sig, at sagen ikke er strandet efter ministerskiftet. 

”Det kan ikke være et ministerskifte, der igen skal ramme de her unge, som har ret til en it-rygsæk. Og derfor så tager vi ministeren i samråd, så han kan komme med en konkret handlingsplan,” siger hun. 

Læs også

KL: Ordblinde børn behøver ingen diagnose

Ordblindeforeningen: Kommuner svigter ordblinde børn