Så er det snart J-dag

På fredag er det J-dag, og her kommer Tuborg rundt på de forskellige barer i byen med deres juleshow. På IT-universitetet er det ifølge deres Facebookgruppe »dagen, som vi har ventet på i et helt år«. I deres Scrollbar vil der være happyhour, og en DJ vil sørge for at spille festlig musik allerede fra eftermiddagen. 

Tuborgbilen som kommer med øl og nissepiger slår også et smut forbi nogle af Københavns traditionelle værsthuse, og her er stemningen lidt mere afslappet. 

Ingen stor betydning

»Vi har pyntet op med den pynt, som vi har fået fra Tuborg, men det sådan set også det. Vores café plejer at være godt besøgt alle fredage, så for os har det ikke nogen betydning at være med,« fortæller Joanne Nielsen fra Funchs Vinstue. 

Heller ikke Karrusellen på Nørrebro har den samme spænding, som er at finde på IT-universitetet. 

»Det bliver en kæmpe fest, men det synes jeg altid, det er her. Efter vi også er blevet en sportsbar, er folk begyndt at komme her meget, og vi har altid nogle smilende bartendere bag disken,« fortæller Jørgen Pedersen. Hverken på Funchs Vinstue eller på Karrusellen kan de mærke en væsentlig forkskel i omsætningen.

Jul siden 1994
På Sebastopol ser Tommy Jepsen frem til en fyldt café. 

»Vi er det sted i byen, der har pyntet mest op med den blå og hvide Tuborg-julepynt. Vi har gemt meget af det Tuborgpynt, vi har fået siden 1994, hvor vi havde J-dag første gang«, fortæller han. 

På Café Langebro kommer de til at få travlt, og de regner med at få tæt på en fordobling af ølsalget. 

»Der er ikke nogen grund til at lave mere end blot at sælge øl. Folk kan alligevel ikke se julepyntet eller underholdningen for fulde mennesker. Sidste år kunne Tuborg næsten ikke komme på grund af mennesker. Det handler om at drikke øl, og det kan vi altid samles om her i landet,« fortæller Jan Krog. 

Det var bedre, da det var en onsdag
Ikke alle er dog lige glade for J-dag, som det ser ud i dag. På The Globe synes de, at det var bedre den gang det lå på en onsdag. 

»Der var en bedre atmosfære dengang. Da det var på en onsdag kunne man komme ind og få en rolig øl, nu er folk meget fulde, og det kan blive ustyrligt. Jeg synes også, at det virker underligt at fejre en dag, og så bare lade folk betale fuld pris for det. I gamle dage var det ekstra sjovt, fordi der var flere gratis øl. Nu er det Tuborg, der tjener penge på det,« fortæller Patrick Treacy. 

Den holdning kan Café Langebro godt være enige i

»Det kan godt være, at det fordi jeg er nostalgisk, og at det var fordi jeg gik ud dengang, men jeg kunne bedre lide det i gamle dage. 

Læs også: J-dag rykker i udlandet

Torsdag er J-dag for ølentusiater