Sådan lever du gratis

Budget
Det lyder for godt til at være sandt, men det kan lade sig gøre at leve gratis.
Foto: Julie Eleanor Andersen.

og Jonathan Haag Hartmann

(Opdateret kl. 10.49 d. 28. marts 2014)

Bolig, tøj, underholdning, transport, film, fitness og mad. Du kan få det hele gratis, og der er et hav af muligheder for at få det til at lade sig gøre. Her har du ti råd til, hvordan du kan få dine udgifter ned på nul kroner.

1. Sådan får du gratis tag over hovedet

Husleje er ofte en af de helt store udgifter i budgettet, men der er en løsning. Hvis dit eneste krav til bolig er tag over hovedet, kan du finde en gratis sofaplads de fleste steder i verden. Alene i København finder du over 14.000 mennesker, der vil give dig gratis overnatninger hos dem. Fænomenet kaldes ’coachsurfing’, som hjemmesiden, hvor du kan finde dine kommende værter, også hedder.

2. Sådan får du gratis transport

Det kan lade sig gøre at låne en bil helt gratis. På Facebooksiden, ’Budget Biludlejning’, kan du låne en bil gratis med alle udgifter betalt, så længe du kører bilen til en forudbestemt destination.

3. Sådan flytter du gratis

Hvis du mangler en gratis trailer, er trailerudlejningsvirksomheden Freetrailer en mulighed. De udlåner gratis trailere ca. 80 forskellige steder i Danmark.

4. Sådan får du gratis mad

Det er muligt at finde frisk mad ved mange supermarkeder, hvis du ikke er bange for at stikke hænderne i en container. Det såkaldte ’skralderfænomen’ er udbredt flere steder i landet, der går ud på at tage supermarkedernes varer fra deres containere, mens de stadig er friske.

Læs også: Jeg lever (næsten) gratis

5. Sådan får du gratis tøj

Hvis du bare har ét stykke tøj, du gerne vil give væk, kan du få byttet det til en masse nyt. Der findes såkaldte ’byttemarkeder’ over hele landet, hvor du kan medbringe det tøj, du gerne vil have byttet væk. Til gengæld kan du gå på opdagelse i andres tøj, som de gerne vil have byttet væk og tage alt det med hjem, som du vil.

6. Sådan får du gratis adgang til film

Du kan få gratis adgang til film på tv-hjemmesiden Netflix i en måned ad gangen. Hvis du har flere kontonumre, kan du til tilmelde dig én gratis måned pr. kontonummer. Dette gør du blot ved at afmelde dit abonnement på hjemmesiden og tilmelde dig et nyt med et andet kontonummer. Hvis du går sammen i en gruppe af flere, er der flere kontonumre at gøre brug af.

7. Sådan får du gratis underholdning

Der findes et hav af gratis koncerter, teater- og danseforestillinger, særligt i København. Det Kongelige Teater har en række gratis forestillinger. Alene i april måned er der over ti dage, hvor du kan se en forestilling helt gratis. Der er også en række live-koncerter i Danmark, og på Live-koncerter.dk kan du få et overblik over hvor og hvornår.

8. Sådan får du gratis fitness

Der findes flere end 50 træningspavilloner til fri afbenyttelse rundt om i hele landet. På træningspavillonerne er der mulighed for at træne med forskellige redskaber som på traditionel vis i fitnesscentrene.

9. Sådan får du gratis bolig i udlandet

Forudsat du har en bolig at bytte med, kan du bo gratis over hele verden. Ifølge hjemmesiden Homeexchange.com kan du finde over 50.000 boliger i mere end 150 lande, som du kan bo i, hvis du har mod på at bytte lejlighed for en periode.

Læs også: Fattigrøve kan også bo i penthouse

10. Sådan får du gratis ting generelt

Der findes et hav af sider på Facebook, hvor du gratis kan finde brugte ting i alskens variationer. På siden ’GRATIS ting / bortgives’ kan man blandt andet finde et antikt klaver, der kan hentes i Aalborg i dag.

Læs også: Vi klikker os til brugt på nettet

Klik her og se hvor du kan finde officielle byttemarkeder i Danmark til og med maj. Kilde: http://byttemarked.wordpress.com/kalender/
Klik her og se hvor du kan finde officielle byttemarkeder i Danmark til og med maj 2014.
Kilde: Byttemarked.wordpress.com