SDU trækker stikket: Slagelse vil stadig være studieby

Forhandlingerne mellem RUC og SDU blev indstillet tilbage i september 2023. Nu leder Slagelse efter alternative muligheder for at fastholde en videregående udannelse på vestsjælland. Foto: Ida Marie Holm Jensen.

Siden september har SDU forgæves ledt efter en måde at videreføre deres campus i Slagelse. Men uden held.

– Vi har ikke fundet en løsning til den økonomiske situation, som SDU Slagelse befinder sig i. Konklusionen er derfor, at det fremtidige SDU bliver uden aktiviteter på Vestsjælland, siger rektor fra SDU Campus Slagelse, Jens Ringsmose.

SDU Campus Slagelse har oplevet et fald i antallet af studerende i de seneste år, og har derfor haft færre uddannelsesindtægter. Det fremgår af en fælles pressemeddelese fra RUC og SDU. Det var egentligt meningen, at Roskilde Universitet og Syddansk Universitet Campus Slagelse skulle samarbejde om en muligt overtagelse, så Roskilde Universitet kunne videreføre Campus Slagelse. Men det var ikke muligt.

Forhandlingerne begyndte d. 1. marts 2023 og indebar, at Roskilde Universitet skulle have overtaget SDU’s uddannelser i Slagelse pr. 1. september 2024.

Jens Ringsmose understreger, at lukningen alene gælder SDU Slagelse og ikke andre af SDU’s campusser.

– Vi fokuserer nu vores uddannelsesaktiviteter i Odense, Kolding, Esbjerg samt Sønderborg og understreger derved vores regionale forankring i Region Syddanmark.

Fakta om SDU Campus Slagelse

    • SDU Slagelse tilbyder bachelor, kandidat- og masteruddannelser samt diplomstudier.
    • Erhvervsøkonomi, kommunikation, marketing, HRM, ledelse og organisationsteori er nogle af de felter man kan uddanne sig indenfor.
    • Campus Slagelse har i øjeblikket omkring 1400 studerende.
    • Derudover har de også 50 ansatte på campus.
    • SDU Slagelse ligger centralt ved Slagelse station

Kilde: SDU

Stadig håb om universitetsuddannelser

Selvom SDU nu trækker sig ud af Slagelse, vil arbejdet om at fastholde universitetsuddannelser i Vestsjælland stadig fortsætte, forsikrer direktør for Børn, Unge og Kultur i Slagelse Kommune, Marianne Stentebjerg (RV).

– Vi har et stort ønske om at styrke og udvikle uddannelsessamarbejdet til gavn for de studerende og det vestsjællandske erhvervsliv, for der er brug for, at endnu flere unge på Vestsjælland får en uddannelse, siger Marianne Stentebjerg(RV).

SDU’s valg om at forlade Slagelse ærger Marianne Stentebjerg (RV).

– Vi er selvfølgelig rigtig ærgerlige over den nuværende situation, hvor SDU stopper deres aktiviteter på Vestsjælland, men vi vil fortsat arbejde benhårdt på at søge efter andre løsninger, så der stadig kan være en universitetsuddannelse på Vestsjælland, siger hun.

Beslutningen om at trække stikket fra Slagelse, træder først i kraft fra 2027, hvilket betyder, at ingen af de omkring 1400 studerende eller deres uddannelse bliver påvirket. Dog vil optagelsen af nye studerende på SDU Slagelse stoppe til næste år.

Sådan gjorde vi: Nyheden er indhentet fra en pressemeddelelse fra RUC, samt en pressemeddelelse fra SDU. Den ene kilde optræder i pressemeddelelsen fra SDU og den anden har sendt skriftligt svar gennem mail. Resterende informationer er indhentet fra SDU’s hjemmeside.