Taxafirmaer går en travl tid i møde

Når ’sneen falder’ på j-dag, gaverne skal fragtes hjem juleaften og propperne springer til nytår, så går det godt for landets taxaselskaber. De forbereder ekstra mandskab til den travle vintertid og i særdeleshed til, når danskerne får en tår for meget over tørsten til diverse julefrokoster.


»I hverdagene holder vognene stille meget ofte, og der er ikke så mange telefoner der ringer, men det er der, når de er ude at feste. Og det er ikke alle, der står ude i kulden med en arm i vejret på en sådan dag, de fleste ringer til os,« siger centralleder hos Amager-Øbro Taxa Linda Hetlund.Hos Amager-Øbro Taxa fordobler man mandskabet i callcentret på de store julefrokostaftener:

»Der er mange flere, der skal bruge taxa’er på julefrokostdage, j-dag og juleaften, og de skal komme hurtigere igennem. For at man ikke skal vente i tyve minutter i røret, men kun i 10, så sætter vi ekstra folk ved telefonerne,« siger Linda Hetlund

Fra november og året ud
Hos Taxa 4×35 er man ekstra meget på dupperne alle fredage fra j-dag den 4. November og helt til årsskiftet. Her sætter man også fuldt mandskab bag telefonerne, og hvis chaufførerne tror, de kan have friweekender, når det bliver mørkt og koldt, så kan de godt tro om:

»Ligesom på julefrokostfredage ved vi, at der kommer meget pres på j-dag. Så vores callcenter bliver fuld bemandet og alle vognmænd får besked om, at der sker noget særligt på denne dag, og at vi forventer ekstra travlhed. Nogle tror, de får fri, men så kan de planlægge om efter det, så vi får flere taxaer på gaden.« Det siger Lars skals, teamleder i kundecentret hos taxa 4×35.

Fredag og lørdag er populær

Hos Vest Taxa i Glostrup møder man dog en ekstra villighed til at køre på fredage og lørdage fra j-dag og frem til nytår, ifølge kontorassistent Marianne Davidsen:»Chaufførerne kan godt lugte lunten, når der er julefrokoster. De laver om på vagter, så de kan køre fredag og lørdag, fordi det er her, pengene er,« siger hun.Hos Teamtaxa er man også fuldt bevidst om, hvornår der er penge at hente:»Vi kender mærkedage, og de særlige taxadage, og det er f.eks. j-dag, hvor vi sender alt materiel på gaden,« siger Brian Veitemark, indehaver af TeamTaxa

Læs også: Diskotek: Byt din taxabon til bajere i baren