TV: Cosplay er et univers for sig selv

Af Kristina Pihl 

Kostumer, parykker og make-up er vigtig del af det at være cosplayer. For Louise Nielsen har valget af kostumet været en nem beslutning, I aften vil hun være klædt ud som figuren ‘Loke’ fra filmen Thor: The Dark World.

Cosplay er et japansk fænomen, der især i løbet af de sidste 10 år har oplevet stigende popularitet i Danmark. Cosplay er en form for rollespil, hvor man ved hjælp af make-up og prangende kostumer klæder sig ud og spiller rollen som sin valgte figur.

Louise Nielsen er glad for, at Nationalmuseet afholder et arrangement, der sætter fokus på cosplay, og hun glæder sig til at vise sit kostume frem.

– Jeg glæder mig meget til at se mine venner og se, hvilke kostumer de andre har på, siger den 19-årige cosplayer.

Masser af opmærksomhed

Når man færdes som cosplayer, og altså er i kostume, så får man meget opmærksomhed. Det kan være for meget for nogle, men ikke for Louise Nielsen,

– Der er rigtig mange, der ikke kan lide den opmærksomhed vi får, men jeg synes, at så længe den er positiv, så kan jeg godt lide den, siger Louise Nielsen.

 Læs også: Zombie-dræberen Saeko indtager Valby Kulturhus

Nationalmuseet afholder cosplay-aften som en del af udstillingen “Cosplay! – Manga og mennesker”. Sådan et arrangement tiltrækker cosplayere fra hele verden, men Nationalmuseet håber også på at flere ‘almindelige’ museumsgæster får øjnene op for cosplay.

– Der er massere af cosplay events rundt omkring i København og andre steder i landet, men den lille forskel her er, at der kommer mange flere og ser, hvad det her er for en verden, siger Martin Petersen, Museumsinspektør på Nationalmuseet.

Læs også: Reem vil ikke være mediernes nye Yahya Hassan