TV: Gaden er kunstens lærred

Af Marijn Vermeulen og Astrid Olstrup

Bliver du også glad i låget, når byens ellers kedelige gavle bliver forvandlet til smukke kunstværker?

Jonas Molbæk er bare en af de kunstnere, der har været med til at dekorere Københavns gavle og mure. Han har malet siden sine teenageår og mener, at det er en god udvikling, at gadekunst bydes velkommen.

– Det er enormt udviklende, og folk får lov til at prøve en masse ting af, siger Jonas Molbæk

Seks kilometer kunst
Så længe metrobyggeriet i København står på, er det seks kilometer lange metrohegn blevet lærred for mange forskellige slags kunstarter. Projektet hedder Byens Hegn, og alle kan ansøge om at få lov til at udsmykke et stykke af hegnet.

Læs også: Kunsten at lave street art, når man ikke kan gå

Jonas Molbæk har været med til at male metrohegnet flere steder. Han har malet både på Aksel Møllers Have, Nuuk Plads og Sønder Boulevard.

Offentlig støtte
Byens Hegn er et samarbejde mellem Metroselskabet, Københavns- og Frederiksberg Kommune, men selve kunsten er finansieret af de dele af hegnet, hvor der er gjort plads til reklamer og annoncer.

Københavns Kommune har netop godkendt endnu et projekt, der skal fremme gadekunsten. Nu skal cykeltunneller i København udsmykkes med graffiti og andet kunst.

Læs også: Ekspert: synd at rive Sydhavnens grafittimur ned

Jonas Molbæk har allerede fået godkendt det næste projekt på Byens Hegn. I løbet af sensommeren vil man altså kunne finde Jonas Molbæks navn på hegnet igen.

Da vi mødte Jonas Molbæk, var han i gang med at male et portræt af den verdenskendte skater Rune Glifberg. Det færdige resultat kan ses i billedgalleriet nedenfor.

One Response to "TV: Gaden er kunstens lærred"

  1. Pingback: Gaden er kunstens lærred [youtube]