TV: Kom med 3F på jagt

Fagforeningen 3F kører rundt og kontrollerer, at håndværkere fra Østeuropa ikke bliver underbetalt.

Fagforeningen 3F kører rundt og kontrollerer, at håndværkere fra Østeuropa ikke bliver underbetalt. På deres vej finder de farlige arbejdsforhold og polakker, der går til 73 kroner i timen

Carsten B. Hansen fra 3F har fået et tip. På to forskellige byggepladser i København skulle der arbejde østeuropæiske håndværkere uden overenskomst. Derfor tager Carsten B. Hansen og hans to kollegaer fra 3F på jagt efter underbetaling og dårlige arbejdsforhold. De vil prøve at overbevise østarbejderne og deres arbejdsgivere om, at de skal indgå en overenskomst.  

I løbet af de sidste ti år er der kommet flere og flere østarbejdere til Danmark. De arbejder typisk i byggebranchen, og her arbejder de ifølge 3F ofte til en lavere løn og under dårligere forhold end deres danske kollegaer. Derfor er der mange arbejdsgivere, der vælger de dyrere, danske håndværkere fra. Det problem vil 3F til livs. Derfor kører de rundt til de byggepladser, hvor der arbejder østeuropæiske håndværkere og kontrollerer deres løn- og arbejdsforhold.

Se indslaget her

Af: Lisa Maria Frendved Christensen og Lærke Øland Frederiksen