Tweets kan give højere karakterer

Hvis du er studerende og bruger Twitter som en del af din undervisning, får du sikkert højere karakterer end dine medstuderende. Det konkluderer assisterende professor fra Michigan State University i USA Christine Greenhow, der forsker i brug af sociale medier i undervisningen. Hun har ladet sine studerende være forsøgskaniner i et forsøg med Twitter i undervisningen, og det har ifølge hende haft en række positive effekter.

“De studerende bliver mere engagerede, fordi de føler undervisningen er forbundet til noget konkret og aktuelt,” fortæller Christine til nyhedssiden Counsel&Heal. Hun forklarer, at undervisningen så ikke bare er til “for undervisningens skyld,” og at “det føles autentisk for dem”.

Det skal give mening

Forsker i uddannelse og pædagogik fra Aarhus Universitet Jeppe Bundsgaard mener dog, at man skal tage undersøgelsen med et gran salt. Han har ikke kendskab med den konkrette undersøgelse, men mener, at sådanne resultater altid er afhængigt at omstændighederne.

“Man kan ikke fra sådan en undersøgelse slutte, at ergo er det godt at bruge Twitter i undervisningen,” vurderer Jeppe Bundsgård. Ifølge ham er det vigtigt, at man ikke bare bruger teknologi for at bruge teknologi. Han mener, at succesen afhænger af, “om de studerende oplever det som meningsfyldt”. 

Han anerkender dog, at det også kan være give gode resultater at bruge sociale medier. Ligesom Christine Greenhow mener han, at det er vigtigt, at undervisning ikke kun er at sidde og lytte efter. Han mener, at “undervisning, der kun er formidling, ikke er særlig god”. 

Jeppe Bundsgårds erfaring er, at det ikke er det at bruge teknologi, der giver fordele. Han forklarer, at “det er det at skabe en situation, hvor eleverne gør noget, med det, de arbejder med,” der forbedrer undervisningen. Man skal bruge det, “så man oplever, at man skaber noget, som ikke kunne have været skabt uden”. 

“Twitteracy”

Det er netop nye muligheder, Christine Greenhow mener, at Twitter giver mulighed for. Hun mener endda, at man bør se Twitter “som en helt ny form for litteratur”. Derfor kalder hun også en af sine rapporter på emnet for “Twitteracy”. 

Læs også: 

Politiet vil undgå fodboldballade med Twitter

Nyt netværk skal profilere danske studerende