Ud med fordomme og ind med ambitioner

Kristina Jørgensen, politiker for Dansk Folkeparti Foto:Michael Thomas
Kristina Jørgensen, politiker for Dansk Folkeparti
Foto:Michael Thomas

25 år, mørkt hår med sideskilning, seriøse briller og et prisvindersmil til valgplakaten. Det er førstehåndsindtrykket af Kristina Jørgensen, som man ser hende på hendes to facebook-sider. Hun er en politisk aktiv kvinde, der har styr på sine argumenter og holdninger, og flere kilder tæt på Kristina Jørgensen fortæller, at hun også har personligheden i orden. Mormor Anna Jensen fortæller, at Kristina altid har fremstået for hende som pigen med de tre K’er, fordi hun både er køn, kvik og klog.

Væk med fordomme om DF

Med sine 25 år, har Kristina helt styr på sine politiske holdninger. Flere veninder fortæller, at hun har en tendens til at få folk til at se anderledes på politik og i særdeleshed DF’s politik.

– Når man snakker med hende, maner hun ligesom nogle fordomme om DF til jorden, fortæller veninde Annemette Jensen. En holdning som også kollega gennem Frie Funktionærer Christina Jeppesen deler.

– Selvom jeg ikke støtter Dansk Folkeparti, synes jeg, de holdninger hun fremsætter i læserbreve mv. er ganske fornuftige, forklarer hun. Veninderne og familien værtsætter især Kristinas evne til at lytte og fortælle, der gør, at tiden flyver og korte møder tit bliver til lange samtaler.

EU er et stop på vejen

Kristina Jørgensen stiller op for DF til Europaparlamentsvalget, men det er bare et stop på vejen. Den store drøm er en dag at sidde i folketinget som repræsentant for DF. En drøm, som flere mener nok skal gå i opfyldelse. Kristina Jørgensens politiske kollega Kristoffer H. Storm(DF) har stor tiltro til, at hun nok skal komme i folketinget, hvis vælgerne er med hende. Kristina Jørgensen, der jævnligt besøger sin mormor på Amager, har fokus på familien og lokalsamfundet, hvilket også ses i hendes engagement i byrådet og fokus på flere facebook-sider om Kolding by. I det store hele er det mest indlandspolitik, der trækker, men den ambitiøse pige fra Kolding siger ikke nej til en udfordring, hvilket er grunden til, at EU-parlamentsvalget skal prøves.

Stærk baggrund

Kristina blev i 2011 indmeldt i DF Ungdom, og er sidenhen blevet kasser for Sydøstjyllands afdelingen og en del af bestyrelsen. Med en økonomisk uddannelse har hun nu et fast job hos Vattenfall, et frivilligt job i Frie Funktionærer og DFU og derudover en politisk karriere som 1. suppleant til byrådet i Kolding for DF.