Unge midtjyder vil være internationale

Flere unge midtjyder vil gerne have en international gymnasial uddannelse.
Flere unge midtjyder vil gerne have en international gymnasial uddannelse.

Flere og flere unge midtjyder drømmer i dag om en international hue.

Antallet af ansøgninger til gymnasiernes internationale linjer stiger. I år har tre ud af de fire internationale Pre-IB-linjer, som regionen tilbyder, oplevet en stigning i antallet af ansøgninger.

Det viser nye tal fra Region Midtjylland.

– De unge kan i dag se klare fordele i at tale flydende engelsk, hvis de vil kvalificere sig internationalt. Derfor ser vi også en stigning i ansøgninger til IB-uddannelserne. Mange unge, der kommer hjem fra udveksling, søger IB, fordi de har oplevet, hvor meget nemmere det er at komme frem i udlandet med en international baggrund, siger Isabella Engberg, regionsformand i Østjylland i de Danske Gymnasieelevers Sammenslutning.

Læs også: Grenaa Gymnasium slår rekord i internationalt optag

IB udbydes fire steder i Region Midtjylland

  • Struer Statsgymnasium i Struer
  • Grenaa Gymnasium i Grenå
  • Langkær Gymnasium i Tilst, nær Aarhus
  • Ikast-Brande Gymnasium i Ikast

International interesse

Den internationale linje IB, International Baccalaureate, er en 2-årig gymnasial uddannelse for unge, der drømmer om en karriere i udlandet.

Pre-IB er et 1-årig forløb, der skal kvalificere de unge til den 2-årige IB.

 

På sigt kunne jeg godt tænke mig at læse i England, så jeg synes, at det ville være rigtig fedt at have taget hele mit gymnasieforløb på engelsk.
Mille Bomberg, der skal læse Pre-IB til sommer på Grenaa Gymnasium 

 Den internationale uddannelse findes i over 100 forskellige lande og undervises udelukkende på engelsk.

– IB er meget anerkendt i udlandet, da de fleste lande ved, hvad det er. Mange danske unge vælger derfor at læse IB, da det gør ansøgelsesprocessen meget nemmere, når de en dag vil læse i udlandet, fortæller IB-koordinator på Grenaa Gymnasium, Kirsten Bech Hansen.

Store udfordringer i vente

En af disse unge midtjyder, der gerne vil have den internationale studenterhue, er 16-årige Mille Bomberg.

Hun skal sammen med sin tvillingebror læse Pre-IB på Grenaa Gymnasium til sommer.

– Jeg har valgt IB, da jeg synes, det er ekstremt lærerigt. Jeg ser det som en stor udfordring for mig selv, da vi får hele undervisningen på engelsk. På sigt kunne jeg godt tænke mig at læse i England, så jeg synes, at det ville være rigtig fedt at have taget hele mit gymnasieforløb på engelsk, siger Mille Bomberg.

Mille Bomberg bliver derfor en del af en stigende tendens af unge, der med et internationalt sigte gerne vil kvalificere sig til udlandets mange muligheder.