Unge skal reddes fra skattesmæk

– Det er ikke til at finde noget. Og det er irriterende, for meningen med at man kan indberette digitalt fra Skats hjemmeside er jo netop, at det skal være let, fortæller Louise Sørensen på 23 år.

Og Louise Sørensen er ikke alene med sine frustrationer. Alt for mange danske unge farer vild i junglen af fradrag, bikort og årsopgørelser, og kun halvdelen af de 23-årige danskere bruger TastSelv til forskudsændringer. Det fortæller kommunikationsmedarbejder i Skatteministeriet, Karen Ivertsen.

Men nu skal det  være slut med, at unge giver op og lader skattesmæk være skattesmæk, for i dag lancerede Skat et nyt site, www.unge.skat.dk, som henvender sig til unge.

– Vi har visualiseret de seks emner, hvor unge oftest står i en situation, hvor de skal foretage sig noget i forhold til deres skat, og lavet trin-for-trin-guides. Det er et enkelt og simpelt digitalt værktøj, som er lige til at gå til, fortæller Karen Ivertsen om det nye website.

Lysten mangler ikke

Grunden til at unge halter bagefter, skyldes manglende viden snarere end manglende interesse, viser Skats interne undersøgelser:

– Det er tit oppe at vende, at unge generelt ikke interesserer sig for skat. Men det, som vores interne undersøgelser viser, er, at unge rent faktisk gerne vil tage ansvar. De ved bare ikke hvordan, fortæller Karen Ivertsen.

I modsætning til de ældre generationer har de unge ikke erfaring med selv at sidde og udfylde en selvangivelse på papir. Der er rigtig meget, som er blevet automatiseret de seneste par år, og den udvikling har ifølge Karen Ivertsen gjort, at mange unge ikke har specielt stort endskab til Skat.

– Der er mange situationer, hvor de egentlig ikke skal gøre noget. Men der er enkelte situationer, hvor de skal gøre noget. Og det kræver så, at de ved hvad de skal gøre og hvor og hvornår, siger Karen Ivertsen.

Links:

www.skat.dk

www.unge.skat.dk