“Vi handler aldrig på emma.dk igen”

Et eksempel på nogle af de varer, som Jens Peter og kæresten købte på emma.dk, inden de pludseligt modtog en regning for 8 månederes medlemsskab.
Foto: privatfoto

Da de i første omgang fandt hjemmesiden på nettet, kunne de ikke få armene ned. Det var så billigt, at de straks tilføjede forskellige ting til kurven og gik til betalingen.

Jens Peter Rebsdorf og hans kæreste, Mette Koustrup, var vilde med emma.dk, hvor de kunne købe både plejeprodukter, alkohol og forskellige madvarer.

– Vi var faktisk godt klar over, at der var tale om et abonnement, men den første uge var gratis, så vi ville bare melde os ud igen, inden den uge var gået, fortæller Jens Peter Rebsdorf.

Læs også: Emma.dk på kanten af loven

Betalte for 8 måneders abonnement

Han klikkede ’log på med facebook’, betalte og fik varerne leveret. Men et par dage efter opdagede han så, at der var blevet trukket penge fra hans konto. Hvad der svarede til 8 måneders medlemskab af emma.dk

– Jeg blev rasende! Jeg ringede til emma.dk, men fik at vide, at de ikke kunne gøre noget.

Trustpilot blev vejen til pengene

Først da Jens Peter Rebsdorf skrev et vredt opslag på trustpilot, fik han hjemmesidens opmærksomhed. Nu skrev de i en kommentar, om han ville slette opslaget og så få sine penge tilbage.

– Det er jo under al kritik, at jeg skal skrive på internettet, før jeg kan komme i kontakt med dem. Hvis det havde været sket for min bedstemor for eksempel, hvad skulle hun så have gjort?

Læs også: Online juleshopping: Sådan undgår du at blive snydt

Svært at melde sig ud

Sådan lyder Jens Peter Rebsdorfs kritik af emma.dk. Han kritiserer ligeledes, at det ikke fremgår mere klart, hvordan man melder sig ud af det abonnement, der følger med, når man køber ting på hjemmesiden.

– De har jo meget korte ringetider, så det er ikke nemt at få lov til at melde sig ud, forklarer han til NetAvisen

Vil aldrig bruge emma.dk igen

Til spørgsmålet, om han kunne finde på at bestille fra emma.dk en anden gang, lyder svaret klart og tydeligt, nej.

Dog siger Jens Peter Rebsdorf til NetAvisen, at man sagtens kan handle på siden, hvis bare man er klar over, at der er tale om et medlemsskab i deres såkaldte fordelsklub.

Forbrugerombudsmanden har tidligere givet emma.dk en advarsel for, at det ikke fremgår tydeligt nok af hjemmesiden, at det er en medlemsklub og derved altså en løbende forpligtigelse.