Generation Handball, der for første gang løb af stablen sidste sommer, er kommet for at blive. Viborg Kommune har ingen planer om at modarbejde projektets store ambitioner om, at håndboldfestivalen, der kombinerer håndbold, musik og leg, skal nå 20.000 deltagere.
Tværtimod ser kommunen gerne, at festivalen, som er skabt i samarbejde mellem Viborg Kommune, Viborg Idrætsråd og flere lokale klubber, overstiger de ellers imponerende ambitioner.
– Vi er jo en rigtig stor kommune. Vi er den næststørste kommune i Danmark rent geografisk, og vi har rigtig gode traditioner ude i vores lokalområder. Vi har stort set en hal for hver by, der har over 2000 indbyggere, siger Gudrun Bjerregaard, der er medlem af Kultur- og Fritidsudvalget i Viborg Kommune.
Læs også: Cassøe kaster kræfterne i Generation Handball
– Vi har skoler, vandrehjem og campingpladser, så det bliver intet problem, hvis vi kommer op og over 20.000 deltagere til projektet. Skulle det overgå projektets målsætning, er det fint med mig, fortæller hun.
Store ambitioner
Projektdirektør Peter Cassøe er manden med visionen bag Generation Handball, og han drømmer om, at festivallen kan få international status, hvor prestigefyldte turneringer kan indgå.
– Vi drømmer om at få et stort event puttet ind i det. Det kan for eksempel være store træningsturneringer, men det kan også være udvikling af trænere. Vi prøver at bygge det op, så det kan blive et europæisk projekt, siger Peter Cassøe.
Vi vil gerne samle de unge mennesker, så de kan få en fed oplevelse og lære hinanden at kende, og det kan måske også føre til noget demokrati
Gudrun Bjerregaard, Kultur- og Fritidsudvalget
Det er dog ikke kun på festivalens vegne, at ambitionerne er store. Viborg Kommune vil med sikkerhed profitere på eventet, siger Peter Cassøe.
– Man forventer, at det tilfører byen sindssyg stor omsætning. Det er en årlig begivenhed, der skal vokse og være med til at skabe aktiviteter i sommeren. Det kan forhåbentlig komme turismen til gode.
Håndbold med sidegevinster
Selvom både Viborg Kommune og projektdirektøren ser de økonomiske og sportslige som store muligheder, er kernen projektet dog, at håndbolden skal fremmes.
Antallet af medlemmer i håndboldklubberne i Danmark er dalende, og det er det, projektet skal ændre på. Håndbolden er og skal være i fokus, mener Gudrun Bjerregaard.
– Kernen i det er håndbolden, og social interaktion er en god sidegevinst, siger Gudrun Bjerregaard.
– Vi vil gerne samle de unge mennesker, så de kan få en fed oplevelse og lære hinanden at kende, og det kan måske også føre til noget demokrati.
Det forventes, at festivalen vil have 3.000 deltagere i 2015, men inden for den nærmeste fremtid skal tallene gerne nå over 20.000. På deltagerlisten i 2015 er der indtil videre tilmeldt hold fra Danmark, Frankrig, Italien, Holland og Luxemburg.