– Jeg ser en mand gå ind i butikken med den ene hånd inde i jakken. Han går direkte op til kassen og siger: »Det er et røveri«.
OM DUSØRER
- Midt- og Vestsjællands Politi har i mange år honoreret borgeres ekstraordinære indsatser.
- Det er betjentene, der var til stede i den enkelte sag, der indstiller en borger til en dusør.
- De 18 borgere, der modtog en dusør onsdag den 2. november, havde gjort en afgørende forskel i 15 forskellige sager rundt omkring på Sjælland.
- Sagerne var vidt forskellige men handlede om enten at redde liv eller hjælpe politiet i deres efterforskning.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi.
De fleste mennesker ville nok blive bange og handlingslammede, hvis de så en bevæbnet røver, men ikke Nikoline Schmidt fra Roskilde. Den 1. oktober klokken ca. 16.45 blev Nicoline Schmidt vidne til et røveri i 7-Eleven i Roskilde Stationsbygning. Foran hende i køen er en 44-årig psykisk syg mand i gang med at røve butikken for kontanter. Onsdag eftermiddag blev hun hædret, da hun fik overrakt diplom og tildelt en dusør på 1.000 kr. for sin indsats, da hun fulgte efter røveren, hvilket førte til, at røveren blev arresteret.
Efterfølger gerningsmanden
Mens røveriet er i gang bakker Nicoline Schmidt langsomt ud af butikken og ringer til politiet. Meget overraskende tager røveren ikke benene på nakken, men sætter sig i stedet på trappen til stationsbygningen, få meter fra butikken. Da røveren igen begynder at gå, spørger Nicoline, der nu har politiet i røret, om hun skal følge efter manden. Nikoline følger resolut efter, og leder politiet frem til gerningsmanden, der bliver anholdt.
– Det var ubehageligt, men det var ikke sådan, at jeg overvejede at lade være, fortæller Nicoline Schmidt, da hun bliver spurgt til, om hun ikke var bange for at følge efter den tilsyneladende bevæbnede røver.
Læs også: Vild jagt på butikstyve udløser dusør fra politiet
Borgerne kommer tættere på politiet
Politidirektør Anne Tønnes var ved sin plads på talerstolen ikke i tvivl. Det var på grund af den unge studerendes indsats, at røveren blev fanget.
– Din resolutte indsats og den modighed, du har udvist, har været direkte medvirkende til, at forbrydelsen blev opklaret, siger hun til forsamlingen, inden hun overrækker diplom og dusør.
Nikoline Schmidt, der til daglig studerer til International Markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Sjælland i Roskilde, og 17 andre af hverdagens helte var inviteret af Anne Tønnes til at modtage deres dusør på politistationen i Roskilde. Nikoline Schmidt tager gladeligt imod sin dusør.
– Jeg synes, det er fantastisk. At anerkende folk for et godt stykke arbejde, det synes jeg er vigtigt, siger hun om arrangementet. Hun mener, at sådan et arrangement er med til at bringe borgerne tættere på politiet.
Læs også: Politiet hylder hverdagens helte
Hvad skal dusøren bruges til?
Adspurgt til, hvad dusøren på 1.000 kr. skal bruges til, svarer den modige unge kvinde:
– Husleje, aftensmad eller et par nye sko.