TV: Fodboldspillere der studerer er bedre på banen

Af Asger Bach Holst og Laura Bannebjerg 

FC Roskilde ligger godt i kampen om oprykning til Superligaen. Der bliver kæmpet hårdt på træningsbanen, men uden for banen, har flere af spillerne sidebeskæftigelser, som deltidsjob eller studie. Holdets manager, Anders Theil, ser det som en fordel, at spillerne foretager sig noget andet ved siden af deres fodboldkarriere.

-Vi synes generelt at det er fantastisk, og at det er sundt for spillernes udvikling, at de laver noget andet ved siden af fodbold. Der kommer også en dag efter fodbolden, som de skal tage højde for, siger Anders Theil.

Læs også: TV: Brøndby-talenter vil til tops

Studiet giver energi
Der er i alt 13 fuldtidsspillere, ud af i alt 23 spillere, på FC Roskildes førstehold. Dermed er næsten halvdelen af holdet på deltid, og de har derfor mere tid til andre beskæftigelser. En af deltidsspillerne er Andreas Lissau, han er midtbanespiller for FC Roskilde. Når han ikke spiller fodbold studerer han på Roskilde Universitet. Andreas oplever, at det styrker hans spil at studere ved siden af sin fodboldkarriere.

-Jeg synes, at det er rart at have noget udover fodbolden. Det er med til at give mig mere energi til træning, siger han.

Det er ikke alle spillere på holdet, der er beskæftiget ved siden af fodbolden, og det kan Andreas mærke på sine medspillere. Ifølge ham er det vigtigt at blive aktiveret, når man ikke træner. Man kan nemt komme til at sidde foran fjernsynet, eller ligge på den lade side.

-Der er nogle på mit hold som er fuldtid, og man kan godt mærke på dem, at i kraft af at klubben ikke har et fuldtids-setup endnu, så har de måske lige lovlig meget fritid, siger Andreas.

Superliga kan sætte studiet på standby
Hvis klubben rykker op i Superligaen vil det dog ifølge Anders Theil kræve, at alle spillerne kommer på fuldtidskontrakter, men indtil videre synes han ikke at spillernes sidebeskæftigelser går ud over niveauet. Hvis Andreas Lissau bliver fuldtidsprofessionel, vil det være svært at holde sidebeskæftigelserne ved lige. Han er dog ikke i tvivl om, hvad der kommer først.

-Jeg har helt klart ambitioner om at blive fuldtid. Jeg er villig til at droppe mit studie eller sætte det på standby, hvis det tilbud skulle komme, siger han.

Læs også: Nyt asylprojekt sætter fokus på kvindesport