200.000 ekstra gæster i København: Her bliver der prop i aften

I morgen vil Kulturnatten fylde Københavns gader med mennesker. Foto: Wikimedia Commons
I morgen vil Kulturnatten fylde Københavns gader med mennesker.
Foto: Wikimedia Commons

I aften løber Kulturnatten 2014 af stabelen i København. Det betyder mange mennesker i gaderne, og Kulturnatten vurderer, at der vil være op mod 200.000 flere mennesker i byen end på en normal fredag aften.

De store menneskemængder og de mange trafikanter skaber et større pres i Indre By, og der er især tre steder i byen, man skal undgå, hvis man ikke vil risikere at sidde fast i Kulturnatten.

– Købmagergade ved Nørreport, indgangene til Strøget og Slotsholmen er passager, hvor der altid er ekstremt meget pres på, siger Marie Myschetzky, projektleder hos Kulturnatten.

Vil man undgå de mest befærdede områder, kan man i stedet vælge at tage til et af de mange arrangementer i Københavns øvrige bydele.

 

Ingen afspærringer i år

I modsætning til de foregående år har Kulturnatten ikke valgt at afspærre nogen gader i Indre By. Det betyder, at både biler og busser kan køre gennem byen som normalt.

Vi anbefaler til hver en tid, at folk stiller deres biler uden for centrum og tager cykel eller offentlig transport ind til byen.

Marie Myschetzky, projektleder hos Kulturnatten

Kun Lønporten ved Cinemateket på Gothersgade spærres af, men det er Det Danske Filminstitut, der selv har taget initiativ til dette.

– Vi plejer at afspærre Slotsholmen, men det har vi ikke gjort, fordi den effekt, som vi ønsker at få ved at gøre Slotsholmen til ét stort fodgængerområde, den forsvinder lidt pga. Metrobyggeriet ved Gammel Strand, forklarer Marie Myschetzky.

Læs også: Sådan undgår du transporthelvede i efterårsferien

– Bilister kan komme frem, som de plejer, men de skal være opmærksomme på, at der er 200.000 flere mennesker i byen, end der plejer at være på en fredag aften. Vi anbefaler til hver en tid, at folk stiller deres biler uden for centrum og tager cykel eller offentlig transport ind til byen.

Fakta om Kulturnatten:

  • Kulturnatten er byens største årlige begivenhed.
  • Den første Kulturnat blev afholdt i 1993.
  • 68.000 gæster købte Kulturpas i 2013.
  • Mere end 250 museer, teatre, biblioteker, kirker, ministerier, parker og pladser over hele byen deltager.

Kilde: Kulturnatten.dk

Movia sætter ekstra busser ind

For at lette transporten for Kulturnattens mange tusinde besøgende har Movia besluttet at indsætte ekstra busser på visse strækninger.

– Der bliver sat ekstra 6A-busser ind mellem Zoologisk Have og Rådhuspladsen, og linje 1A har ekstra afgange mellem Østerport og Hvidovre Hospital, siger Karen Nielsen, pressemedarbejder hos Movia Trafik.

Movia kan ikke på nuværende tidspunkt oplyse, hvorvidt Kulturnattens gæster skal påregne ekstra rejsetid i aften, men forventer som udgangspunkt, at trafikken vil køre som normalt.

Københavns Politi: Få problemer til Kulturnatten

Hos Københavns Politi oplever man, at de mange gæster er gode til at følge Kulturnattens opfordringer til at stille bilen og i stedet bevæge sig til fods, på cykel eller med offentlig transport.

Derfor forventer politiet heller ikke, at de manglende afspærringer vil blive et problem.

– Der har ikke været store problemer med trafikafviklingen de tidligere år. Vi har et ganske almindeligt beredskab for en fredag aften i morgen, siger Mogens Knudsen, operativ leder for Københavns Færdselspoliti.

Generelt forudser Mogens Knudsen en rolig Kulturnat trods de mange besøgende i København.

– De mennesker, der kommer til Kulturnatten, skaber sjældent de helt store problemer. Det er bare almindelige mennesker, der vil ind og have nogle kulturelle oplevelser.