Afsløring: Der er stadig ’neger-hoveder’ i Haribos slikposer

Disse poser indeholder stadig de afrikanske masker.  Skipper Mix posen er produceret d. 18.03.2014  One Two Mix posen er produceret d. 24.08.2014  Foto: Ann-Sophie Meyer
Disse poser indeholder stadig de afrikanske masker. Foto: Ann-Sophie Meyer

Hvis man er en af de danskere, der føler sig stødt over afrikanske maske-lakridser i Haribos Skipper Mix, så skal man fortsat styre uden om de mørkeblå skipperposer, når man er på udkig efter noget til den søde tand.

Haribo har nemlig stadig ikke fjernet de politisk ukorrekte hoveder fra deres Skipper Mix.

Tilbage i januar meddelte Haribo, at de omdiskuterede afrikansk maske-lakridser ville blive fjernet fra poserne. Lakridserne skulle fjernes fra produktionen, efter en voldsom debat på Facebook, hvor folk fandt de afrikanske masker både racistiske og chokerende.

Debatten startede oprindeligt i Sverige, men bredte sig hurtigt til Danmark.

Haribo lukkede debatten ved at sige til den svenske avis Nyheter 24, at de ville fjerne lakridserne fra produktionen. Dertil meddelte Haribo Danmarks svenske direktør Per Henerius tilbage i januar til Ekstra Bladet, at man ligeledes ville stoppe produktionen af den afrikanske maske-lakrids i Danmark.

Læs også: Greenpeace angriber kendt slikproducent

Men trods Haribos løfte om at fjerne produktet, så er de omdiskuterede masker stadig at finde i Haribos Skipper Mix her ni måneder senere.

Til trods for det store postyr, der har været i forbindelse med Haribos Skipper Mix, så er der ligeledes andre Haribo-poser, som også indeholder den omdiskuterede afrikanske maske-lakrids.

I Haribos One Two Mix ligger de sorte masker og hygger sig mellem spejlæg og forskellige former for vingummi.

International opmærksomhed

Haribo har ikke ønsket at stille op til mundtlig interview med NetAvisen, men Anne Trier, som er Nordic Senior Brand Manager for Haribo, skriver følgende i en mail:

– Vi har siden januar arbejdet på sagen. Som vi annoncerede i januar, vil vi arbejde med de afrikanske maskestykker. I den forbindelse har vi snart spændende nyt for Skipper Mix. Når dette bliver gennemført, vil det efterfølgende også få effekt på vores andre poser, der indeholder disse stykker, står der i mailen.

Tilbage i januar spredte Skipper Mix-sagen sig til flere forskellige lande. Blandt andet i England og Tyskland blev der rejst en heftig debat om de afrikanske masker.