Sliktyve på spil på Virum Gymnasium

I Nordsjællands politikreds sker der indbrud på skoler med jævne mellemrum.
Modelfoto: Linnea Thorseth

Sliktyvene er kommet ind på det lokale gymnasie gennem en rude til et klasseværelse, som de har smadret. For gymnasiet i Nordsjælland er det ikke første gang, at de oplever hærværk og småtyverier i weekenderne og nattetimerne.

– Det er sket to gange inden for de sidste to uger – begge gange i weekenden, siger Thomas Madsen, som er uddannelsesleder på Virum Gymnasium.

Udover det stjålne slik fra automaten, har tyvene formået at bryde ind på Thomas Madsens kontor. Her har de været i hans skuffe, hvor tyvene har stjålet lakridser og sodavand.

Ugen forinden drejede det sig om et par kameraer, som blev stjålet fra skolens område, samt kontanter fra en skuffe.

Læs også: TV: Sådan undgår du cykeltyveri

Et tilbagevendende problem

Politikredsen i Nordsjælland forklarer, at det er et tilbagevendende problem med indbrud, hærværk og tyverier. Det sker dog ikke kun på Virum Gymnasium, men også på andre skoler og institutioner i området.

– Der bliver indimellem stjålet computere og værktøj fra skure på skolens område. Andre gange bliver der ikke stjålet noget, men så er der nogen, som har taget ophold inde på skolen, lyder det fra politiet.

Til spørgsmålet om, hvordan det er muligt at løse problemet, svarer uddannelseslederen Thomas Madsen:

Fakta om indbrud i Danmark

  • Der forekommer flere indbrud end i vores nabolande.
  • De fleste indbrud sker i vinterhalvåret.
  • De fleste indbrud sker i weekenderne.
  • Det er de Nordsjællandske kommuner som oplever flest indbrud.

Kilde: Det Kriminalpræventive Råd

– Man kunne sætte overvågning op, men det gør vi ikke. Det er for dyrt, og vi går ikke ind for overvågning, siger han.

I et forsøg på at løse noget af problemet, har skolen prioriteret at sikre dørene indtil kontorene for at gøre det svære, for de endnu ukendte gerningsmænd at bryde ind og stjæle værdigenstande fra skolen.

Læs også: Sådan undgår du, at tyve stjæler dine julegaver 

Sådan gjorde vi: I en døgnrapport fra Nordsjællands Politi fremgik det, at der var sket et indbrud på Virum Gymnasium. Herefter ringede jeg til gymnasiet, som bekræftede hændelsen og uddybede det. Derefter tog jeg kontakt til politikredsen i Nordsjælland, og forhørte mig om, hvorvidt det er noget de har oplevet tidligere, og i hvilken grad.