Børn på festival hitter

Børne-Distortion er i rivende udvikling og bliver endnu større i år.
Børne-Distortion er i rivende udvikling og bliver endnu større i år.

Det er blevet populært at hive ungerne med på festival, og dét kan festivalarrangørerne af Børne-Distortion mærke. De udvider gadefesten og fordobler i år antallet af arrangementer, som børnene kan boltre sig i.

– Der kommer til at være rigtig meget aktivitet i år, for der er rigtig mange som gerne vil lege med, forklarer en begejstret medarrangør Thit Dyreberg om udvidelsen af festivalen.

Kæmpe interesse

Interessen er steget markant, og er særligt sidste år blevet kæmpestor. Det betyder, at en masse nye tiltag er på vej, blandt andet et final-party på Fisketorvet, interaktive musikvægge og workshops med streetart på både Nørrebro og Vesterbro.

Mange unge forældre har svært ved at komme på festival, fordi de har børn. Derfor ligger det lige til højrebenet at lave en festival, hvor man kan have ungerne med.

Olav Harsløf, professor Roskilde Universitet

– Forældre, der ellers ikke ville have haft mulighed for at tage på festival, har nu i endnu højere grad mulighed for at tage deres børn under armen og tage til gadefest, siger Thit Dyreberg.

Hun oplever, at forældrene er glade for det frirum, som Børne-Distortion kan give dem. Der er plads til børnene uden at rave-musikken pumper, og forældrene kan hygge sig med andre forældre. Hun understreger dog, at det er børnenes fest.

– Det er for børnene, at vi arrangerer det her. Det er musik, fest og leg i børnehøjde, siger hun.

Vækst i børnefestivaller

Det er ikke kun festivalen Distortion, der har skruet op for lillebror-festivalerne. Også festivalen Musik i Lejet, Børnejazzfestivalen og Stella Polaris har i en række år set potentialet i, at gøre børnene til en del af festen.

Ifølge Olav Harsløf, professor på Roskilde Universitet og forfatter til bogen “Den store festival”, er festivaler for børn en stigende tendens, der er kommet for at blive.

– Mange unge forældre har svært ved at komme på festival, fordi de har børn. Derfor ligger det lige til højrebenet at lave en festival, hvor man kan have ungerne med.

Det er ifølge ham noget, der tiltrækker et stort publikum. Forældrene får nemlig også mulighed for at drage fordel af børnearrangementerne, fordi de kan deltage sammen med deres børn.

Læs også: Festivaler begejstrede for Aarhus 2017 

Den stigende popularitet betyder også, at budgettet til Børne-Distortion er blevet endnu større. Mange firmaer vil gerne sponsorere og kaste penge efter børne-gadefesten, oplyser Thit Dyreberg.

Ifølge Olav Harsløf skyldes den store vækst i børnefestivaller også, at det er blevet en god måde for festivalerne at profilere sig på. Han er sikker på, at det er noget man kommer til at se meget mere til i fremtiden, blandt andet på Roskilde Festival.

Thit Dyreberg er allerede sikker på, at succesen skal gentages i 2015.

– Der er plads til alle, og vi skaber en god stemning, så det er helt sikkert noget, vi gør igen, siger hun.

Til sommer løber Børne-Distortion af stablen for fjerde år i træk.