Butikslivet i Trekroner blomstrer i fuldt flor

Pia Dalbech Magnussen valgte at flytte sin forretning, ‘Best Second’, fra Algade i Roskilde, til Trekroner Centeret ved stationen (Foto: Simon Engell Kjøller)

Trekroner er en by i udvikling. Nye butikker og lejligheder er dukket op, og det ser ud til at fortsætte. Flere byggeprojekter er i fuld gang, yderligere butikker er i vente og nye borgere, og dermed potentielle kunder, flytter til.

Tøjbutikken ‘Byline & Bisgaard’ åbnede i begyndelsen af marts. Louise Bisgaard er medejer af forretningen og glad for byens udvikling.

– Vi tror på, at der er et potentiale her i Trekroner. Vi synes vores butik og varer matcher borgerne i Trekroner. Det var i en periode lidt sløvt i forhold til butikslivet herude, og det kan være selvforstærkende, hvis der er mange tomme butikker. Men vi har fået hul på det, og det er godt, når man kan se, at det kan lykkes, forklarer Louise Bisgaard.

Fredag d. 10. marts gik en ny hjemmeside for Trekroner Butikscenter i luften. Ifølge den tæller butikscenteret i Trekroner nu 20 forretninger og alle butikslokaler er besat. Én af dem står Pia Dalbech Magnussen for. Hun drev sin butik ved navn ‘Best Second’ i Roskildes gågade Algade, men valgte at flytte til Trekroner Butikscenter.

– Jeg synes, at der var for mange “stilledage” i hverdagene, og til det var huslejen i Roskilde for høj. Jeg blev opfordret til at flytte min butik til Trekroner, som jeg også bor tæt på, siger Pia Dalbech Magnussen.

Trods det utraditionelle flyt fra Roskilde centrum til Trekroner, har Pia Dalbech Magnussen bevaret en del af sin faste kundebase, men nye er også kommet til.

Vi tror på, at der er et potentiale her i Trekroner

Louise Bisgaard, ‘Byline & Bisgaard’

Flere af de butiksdrivende flyttede til større lokaler i nybyggeriet ved Akacielunden, og lokalerne i den “gamle” del af Trekroner Butikscenter er blevet besat af nye forretninger.

Et støttende lokalområde med værdier
Beboerne i Trekroner består af alt fra børnefamilier og studerende til ældre. Fælles for dem er dog, at de bakker godt op om butikslivet. Dorthe Kragh står for udlejning hos AKF-holding, som ejer Trekroner Butikscenter. Hun oplever, at lokalbefolkningen tager godt imod de nye forretninger og generelt støtter godt op omkring Trekroner Butikscenter.
Dorthe Kragh og AKF-holding arbejder for, at udbuddet af butikker matcher byens beboere og andre potentielle kunder.

– Trekroner-området ser vi som et område med nogle rigtig gode kerneværdier. Her går går folk op i bæredygtighed, kvalitet, fællesskab og godt naboskab, smuk natur, arkitektur og design. Det prøver vi at lægge os op ad i Trekroner Butikscenter ved at skabe et blandet udvalg af butikker, der passer til det, fortæller Dorthe Kragh.

Læs også: Nu skal pendlerne shoppe løs i Trekroner

At Trekroners borgere er bevidste om kvalitet og bæredygtighed, er også noget Louise Bisgaard er opmærksom på.

– Vi har blandt andet fokus på bæredygtige produkter og benytter os af små producenter, frem for dem der leverer til store forretninger. Her i Trekroner bor der mange, som kan lide varer, der er brugt tid og kærlighed på – ting som ikke bare er masseproduceret i Kina, siger Louise Bisgaard.

Endnu mere liv i Trekroner på vej
Den åbne plads mellem butikkerne ved Trekroner station bliver brugt til gennemgang af mange studerende, såvel som beboere i Trekroner. Men de butiksdrivende håber på, at torvet kan blive brugt til noget mere end det i fremtiden.

Pia Dalbech Magnussen efterlyser arrangementer på pladsen mellem forretningerne ved stationen.

– Det kunne være noget julehygge eksempelvis, eller et tilbagevendende loppemarked. Det tror jeg vil kunne trække folk til. Det er vigtig at butikkerne står sammen som naboer, og ikke som konkurrenter.

Butikken ‘Byline & Bisgaard’ er ganske vist ikke nabo til ‘Best Second’, men ønsket om arrangementer og aktiviteter går igen hos Louise Bisgaard. Hun håber, at de mange nye forretninger og Centerforeningen, kan være med til at øge aktiviteten og udvikle bylivet yderligere.

Læs også: Åben invitation: Gratis juleaften til alle

De to butiksindehaveres ønsker ser ud til at kunne gå i opfyldelse. Dorthe Kragh fra AKF-holding fortæller, at Trekroner Centerforening er ved at lægge planer for året. Hun fortæller, at Centerforeningen i løbet af året vil lave en række events for områdets beboere.

– Kalenderen for 2017 er ikke tilrettelagt endnu, men på tegnebrættet er for eksempel besøg af en idrætsforening med opvisning på Torvet, Plante-bytte-dag for alle beboere i området, og højtider som jul og påske skal naturligvis også markeres, fortæller Dorthe Kragh.

Trekroner består af godt 2.400 boliger og 5.000 indbyggere, og ud fra de mange igangværende byggeprojekter er der både flere boliger, beboere og butikker på vej til Trekroner.