Dagens fødselar: 35 ting du ikke vidste om Messerschmidt

flickr.com
Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti fylder 35 år i dag. Europaparlamentarikeren fejrer fødselsdag med videooptagelser om dagen og rødvin om aftenen. Foto: flickr.com

Han har reddet på succesbølgen og hevet flere personlige stemmer hjem end nogen anden dansk politiker. Men han har også stået i vand til halsen og måttet kæmpe mod stærke strømme af kritik. Senest har han blandt andet måttet forsvare, hvorfor han ikke vil lægge EU-bilag frem fra den politiske alliance MELD og den tilhørende fond FELD.

I dag fylder Morten Messerschmidt 35 år. Vi tegner her et portræt af Europaparlamentarikeren gennem 35 facts, du måske ikke kendte om Messerschmidt.

Læs også: EU-parlamentarikere giver gode råd til kommende kollegaer

Vi har fået journalisten Martin Flink, der har skrevet biografien “Messerschmidt – portræt af en politisk ener” (2011), til at hjælpe os med et par anekdoter om EU-skeptikeren, der har tilbragt 6 år i EU.

Flere af historierne om Messerschmidt er også hentet fra biografien.

Messerschmidt bidrager også selv til et par af de 35 informationsbidder. Fødselsdagen i dag fejrer han med optagelser til et program om hans barndom og med en middag i gode venners selskab. Selvom han nu kun er fem år fra de 40, har han intet bud på, hvad han laver om 5 år.

– Hvis der er en ting, jeg har lært om politik, er det, at det er umuligt at forudse fremtiden, siger han.

Læs også: Danskerne får færre kandidater at stemme på til EP-valget

Se og læs de 35 ting, du måske ikke vidste om Morten Messerschmidt i galleriet nedenunder.