Dansk streamer: »Jeg tjente 50 dollars på fire måneder«

Kristian Thygesen streamer live fra sin computer fire timer hver dag Foto Kristian Thygesen
Kristian Thygesen livestreamer hver dag. Her sidder han med sine vigtigste værktøjer: Computer, to skærme og en god mikrofon.
Foto Kristian Thygesen

Det er formiddag i Danmark, og de fleste af os andre er for længst stemplet ind på 8-16 jobbet. Langt fra det traditionelle arbejdsliv sidder Kristian Thygesen i sin stue og spiller computer. Han er i selskab med omkring 500 seere, der fem dage om ugen følger med i hans bedrifter i den virtuelle verden.

Kristian Thygesen har nemlig sin egen live tv-kanal, LiftingNerdBro, på den amerikanske streamingtjeneste Twitch samt en youtube-kanal, hvor han blandt andet laver guides til forskellige spil.

Der var en pige, som fik 6.000 dollars i én donation. Hun var også rigtig pæn, men det gør mig sgu lidt sur.
Kristian Thygesen, Twitch-streamer

– Jeg startede med at lave videoer til youtube tilbage i juni måned sidste år, og begyndte at streame på Twitch i november. Det er helt klart min plan, at jeg skal leve af det her.

Han er en ud af de 1.5 millioner streamere verden over, der hver dag logger ind på Twitch og åbner op for deres helt egen tv-kanal, hvor de transmitterer live, mens de spiller alt fra League of Legends til Counter-Strike.

Kristian Thygesen er 26 år og lærerstuderende. Han bruger mere end 10 timer hver dag på at spille computerspil, redigere videoer og livestreame på online tv-kanalen.

Læs også: Vi elsker at se andre myrde løs

Twitch har via The Wall Street Journal for nylig offentliggjort et månedligt seertal på mere end 100 millioner unikke seere, og det er de seere Kristian Thygesen vil have fat i.

Drømmen

Drømmen for Kristian Thygesen er at leve af det, men det er desværre de færreste, som det lykkedes for, og det er meget hårdt arbejde, fortæller han:

– Jeg tror aldrig jeg vil anbefale nogen, at de skal være streamer, hvis de vil tjene mange penge. De første fire måneder tjente jeg 50 dollars i alt. Man arbejder rigtig meget for ingenting.

De første fire måneder tjente jeg 50 dollars i alt.
Kristian Thygesen, Twitch-streamer

Men pludselig tog det fat, da Kristian Thygesen fandt en niche at kaste sig over. Han begyndte at udgive guides på youtube til spillet Path of Exile, hvor han var blandt de første.

– Det allervigtigste er at være den første. Så får man hurtigt visninger, hvilket betyder at ens videoer kommer til at ligge øverst på listerne.

En fuldtidsgamers hverdag

10: Uret ringer og Kristian står op og sætter sig foran computeren.

11-15: Kristians kanal ’LiftingNerdBro’ er live, og de trofaste seere tuner ind.

15-16: Frokost.

16-18: Redigering og youtube-tid. Kristian laver guides og klipper videoer til sin youtube-kanal.

19-23: Research-gaming. Kristian spiller forskellige spil, som har et potentiale for hans kanaler.

23: Godnat eller lidt afkobling med kæresten og fjernsyn.

Donationer, partnerskab og annoncepenge

Streamerne på Twitch tjener penge på de donationer, som deres seere giver dem for et øjebliks opmærksomhed på skærmen. De typiske donationer ligger mellem 1-10 dollars, men det hænder, at nogen smider mere i kassen, fortæller Kristian Thygesen.

– Der var en pige, som fik 6000 dollars i én donation. Hun var også rigtig pæn, men det gør mig sgu lidt sur. Hvordan skal jeg konkurrere med det?

Det er også muligt at søge om partnerskab med Twitch. Partnerskabet betyder, at streameren får en andel af de annonceindtægter, som hans kanal indbringer, samt halvdelen af de 5 euro kanalens abonnenter betaler.

Læs også: E-sport er ikke kun for nørder

Twitch kræver, at man minimum streamer tre gange om ugen, og i gennemsnit har mere end 500 seere for at blive partner, oplyser de på deres hjemmeside.

– Jeg tjener typisk omkring 12.000 om måneden, men det er medregnet indkomst fra min youtube-kanal. I øjeblikket er der cirka 500 seere, der tuner ind hver dag, men seertallet har tendens til at snowballe.

Jo flere seere en kanal har på Twitch, jo højere ligger den på hjemmesiden. Derfor går det lige pludseligt hurtigt med at få nye seere til, og kanalen kan vokse eksponentielt. Det er i hvert fald Kristian Thygesens håb.

– Det er drømmen, at jeg skal leve af det her. Jeg glæder mig hver dag til at komme i gang.

Se en af Kristian Thygesens Path of Exile guides her: 

Gode råd

Selvom Kristian Thygesen understreger, at det er meget hårdt arbejde at være streamer, vil han godt give et par gode råd med på vejen.

– Følg med i hvad der er populært på Steam. Og så er det super vigtigt at være blandt de første. Det er for eksempel umuligt for mig, at slå igennem med en Hearthstone-stream lige nu, det marked er fuldstændig mættet.