Dansker i USA før stormen: Vi har købt vand af hospitalet

I Washington DC har danske Jonas Christian Bruun forberedt sig på stormen Sandy, der ventes at ramme USA’s østkyst sent mandag aften amerikansk tid. Han arbejder til daglig på Barrack Obamas kampagne i Virginia, men i dag er han blevet hjemme og har ”slået lejr” i sin stue sammen med sin roommate.

”Vi er klar til at rykke ind i vores walk-in-closet, hvis det går helt amok,” fortæller han. Gaderne i Washington DC er tomme, metroen er nede og de fleste buslinjer er stoppet.

”Alle butikkerne løb tør for vand, brød, dåsemad og så videre i lørdags, så vi var nødt til at købe vand fra det lokale hospitals kantine i går til to dollar for en liter,”
forklarer den 29 årige dansker. Udover vand fra hospitalet, har han været så heldig at få fat i noget rugbrød, da ”det var det eneste brød, der var urørt i supermarkedet”.

Panik i butikkerne

Også 23 årige Astrid Stockmarr er berørt af den kommende storm. Hun tilbringer netop nu et semester i Boston, hvor hun læser Dansk som fjernstudie.

”Jeg har ikke lyst til at bevæge mig udenfor i dag. Jeg har ikke lyst til at blive konfronteret med panikken nede i butikkerne,” fortæller hun og fortsætter: ”Desuden er vi afhængige af elevatoren, da vi bor på 16. etage, og selvom vejret først skulle blive rigtig slemt omkring midnat, så har jeg ikke lyst til at tage risikoen og sidde fast i en elevator i en by uden strøm i et par dage”.

Astrid Stockmarr har ligesom Jonas Christian Bruun oplevet, at der har været mangel på varer i butikkerne.

”Det var lidt vanvittigt. Folk hamstrede. Især vand blev revet ned af hylderne, men også chips og fryseretter, som nok ikke er til meget nytte, hvis strømmen går,” fortæller hun.

”Man glemmer lidt, at det formentlig alt sammen er overstået om et døgn. Folk hamstrede, som ville der komme mangel på varer, eller som om der ville udbryde krig. Supermarkederne får nok deres livs omsætning,” siger hun.

Astrid Stockmarr er bange for, at hun har undervurderet stormen i første omgang, da hun løbende er blevet mere nervøs for, hvordan det kommer til at gå: ”Jeg er ret spændt,” fortæller hun. "Og det er ikke på den gode måde". 

Præsident Barrack Obama har nu erklæret staten Massachusets, hvor Boston ligger, i
undtagelsestilstand. Stormen Sandy er blevet spået til at være den værste storm i USA i
40 år.

Læs også:

New York lukker sine tunneller

"Sandy" tager til i styrke