Foto af haj i New Jerseys gader florerer på nettet

Bor man lige nu tæt på vandet i en villa i New York, skal man måske genoverveje hvilke konsekvenser, der kan finde sted, hvis man træder ud af sit hus.

 
WBTW News har nemlig offentliggjort et privat billede af en haj svømmende ude foran en bolig, i New Jersey, nær Brigantine Beach.
 
Billederne er blevet taget som følge af orkanen Sandy, der har hærget New York  de sidste mange timer. Orkanen har sørget for massive oversvømmelser på helt op til 1,5 meter af vand på gaderne.
 
Flere steder på nettet diskuteres ægtheden af billedet.
 
Det kan hajekspert Jørgen Møller ikke forholde sig til, men han kalder det ”sandsynligt”, at en haj kan finde vej til New Jerseys gader.
 
”Det er en meget udsædvanlig situation, men den er ikke helt usandsynlig,”
siger Jørgen Møller, der til daglig er direktør og havbiolog i Kattegatcenteret og arbejder med hajer til hverdag.
 
”Det område, billedet er blevet taget, er direkte ud til havet, og der er mange hajer i det område,” siger han.
 
Hajen kan være farlig
 
Jørgen Møller har kigget på billedet, for at se om han kunne vurdere, hvilken type haj der kan være tale om:
 
”Det er svært at vurdere, men det ligner meget en tyrehaj og de findes i området nær New Jersey.”
 
En tyrehaj er en slags rovhaj og Jørgen Møller advare derfor amerikanerne, der bor nær vandområdet i New Jersey, hvis det viser sig, at hajen reelt er i vandet.
 
”De skal holde sig væk fra dem og undgå vandet. Om den vil angribe, er ikke til at sige fordi den formentlig er i en stresset situation, men hvis der kommer noget i vejen for den kan den godt finde på at angribe.”
 
Jørgen Møller gør opmærksom på, at hajens størrelse har stor betydning for, hvilken skade den kan gøre:
 
"Hajens Størrelse er meget afgørende for, hvor meget skade den kan påføre et andet menneske. Men en mindre haj kan sagtens bide en arm af eller gør stor skade, hvis vedkommende ingen behandling får i tide," afslutter Jørgen Møller.
 
Se billedet af hajen her