Doping og cykling har i mange år gået hånd i hånd, men det påvirker ikke danskerne; de er vilde med cykling. Flere og flere hopper i de tætsiddende cykeldragter og tager den tohjulede på en tur over asfalten. Formanden for Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen, er ikke i tvivl om danskernes dømmekraft, når det kommer til cykling og doping.
– Folk cykler fordi, det er en super god motionsform som alle kan dyrke, hvis bare man anskaffer sig en cykel. Folk kan godt adskille tingene ad, og ved, at man sagtens kan cykle og have det sjovt uden at være involveret i doping. Det gælder både på konkurrenceplan og på det mere almene motionsplan, at man selvfølgelig ikke er en del af et eller andet dopingspøgelse, siger Niels Sørensen.
– Den medlemsfremgang som der har været, har absolut ingenting med doping at gøre. Folk har det bare sjovt, forklarer Jesper Johannesen.
Læs også: Danske cykelryttere er bagud i teknologisk kapløb
Niels Sørensen står ikke alene med holdningen om, at danskerne sagtens kan skille doping fra cykling. Cykelekspert og chefredaktør på Feltet.dk og Motionsfeltet.dk, Jesper Johannesen, er enig i synspunktet.
– Den medlemsfremgang, som vi ser nu, har absolut ingenting med doping at gøre. Folk har det bare sjovt, forklarer Jesper Johannesen.
Det er de voksne, der er hoppet på cyklen
Vi ser et stigende antal cykellister rundt på landevejene, og heldigvis smitter det også af på medlemstallene i vores klubber, siger formand for Danmark Cykle Union, Niels Sørensen.
Medlemsvæksten i Dansk Cykle Union er primært hos de voksne, hvor cykling passer godt ind i en travl hverdag. Når folk bliver interesseret i cykling, bliver der også skabt nye medlemmer i klubberne:
– Medlemsudviklingen skyldes, at mange flere voksne mennesker er begyndt at cykle. De er begyndt at bruge cykling som deres primære motionsform. Vi ser et stigende antal cykellister rundt på landevejene, og heldigvis smitter det også af på medlemstallene i vores klubber, siger formand for Danmark Cykle Union, Niels Sørensen.
Læs også: TV: Tag cyklen til arbejde og bliv gladere
Niels Sørensen pointerer, at det er de voksne, som ifører sig de tætsiddende cykelbukser og træder i pedalerne. Og der kan da også være mange fordele ved at køre stærkt på en racercykel:
– Det er hr. og fru. Jensen, der er begyndt at cykle. Og så er der rigtigt mange i erhvervslivet, som er begyndt at cykle, og har fundet ud af, hvor godt man kan netværke i løbet af en cykeltur på et par timer, vurderer cykelekspert Jesper Johannesen.
”Der kan gøres meget mere”
– Dansk Cykle Union kan godt støtte breddedelen af sporten mere. Der er omkring 250.000-300.000 motionister, og man burde gøre meget mere for at få dem integreret i klubberne, siger Jesper Johannesen..
Dansk Cykle Union har oplevet en medlemsfremgang, men rigtig mange motionister er forsat ikke blevet medlemmer i en cykelklub. Det er skal gøres meget mere for at få dem ind i klubberne, vurderer cykelekspert Jesper Johannesen
– Dansk Cykle Union kan godt støtte breddedelen af sporten mere. Der er omkring 250.000 -300.000 motionister, og man burde gøre meget mere for at få dem integreret i klubberne, siger Jesper Johannesen.
Ifølge tal fra Danmarks Idrætsforbund er omkring 30.000 danskere medlem af en cykelklub. En stor andel af de danske pedalentusiaster er altså ikke registrerede cykelryttere. Formanden for Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen, ligger vægt på, at unionen skal omfatte folk på alle sportslige niveauer.
-En af vores målsætninger er, at breddeaspektet ikke må blive på bekostning af elitedimensionen og vores sportslige succes. Vi vil rumme alle, både elite og bredde, siger Niels Sørensen.
Cykelekspert Jesper Johannesen mener dog, at der godt kan gøres meget mere for at få motionisterne med.