Stort cykelløb i København skåner trafikken

København skal endnu en gang være vært for et stort cykelarrangement. Denne gang er det amatørryttere fra hele Europa, der til næste år får mulighed for at køre om hæder, når en afdeling af World Cycling Tour kommer til byen. Bilister, der endnu har de afspærrede gader i Københavns centrum i frisk erindring fra det stort anlagte VM for professionelle ryttere i september, behøver dog ikke at frygte for trafikale problemer denne gang. Det siger Lars Vallentin, Business Development Manager i Wonderful Copenhagen, som er medarrangør af løbet.
 

»Bilisterne behøver slet ikke være bekymrede. Det kommer stort set ikke til at besvære trafikken i København. Ruten starter ved Parken og foregår ikke i Københavns centrum,« siger han.
 

Et helt andet arrangement
Han understreger at der er tale om et arrangement af helt andre dimensioner end de professionelles VM.
 

»Det er et helt andet arrangement, vi holder her. Linjeløbet køres på en søndag og vil derfor ikke genere det store. Enkeltstarten køres på Strandvejen på en fredag. Mange andre ting kommer til at genere trafikken betydelig mere end det her arrangement,« siger Lars Vallentin.
 

Ingen verdensmester i København
VM-løbet er en afdeling af den internationale cykelunions (UCI) World Cycling Tour, der bliver afholdt forskellige steder i verden. I København har de hurtigste ryttere mulighed for at kvalificere sig til finalen senere på året i Australien og dermed få muligheden for at trække den berømte, regnbuestribede verdensmestertrøje over hovedet. Der bliver derfor ikke kåret en verdensmester i København.
 

UCI World Cycling Tour holdes i København d. 29. juni til 1. juli 2012 og er for alle aldersklasser. Det er planen, at København skal være vært for en afdeling af løbet i tre år. 
 

LÆS OGSÅ: Cykel-VM spærrer nordsjællænderne inde

http://www.b.dk/nationalt/cykel-vm-spaerrer-nordsjaellaenderne-inde

LÆS OGSÅ: I dag kan du tage bilen igen

http://www.b.dk/nationalt/i-dag-kan-du-tage-bilen-igen