Den katolske kirke angriber Brødrene Price

Brødrene Price har fornærmet de danske katolikker. Foto: Danmarks Radio
Brødrene Price har fornærmet de danske katolikker.
Foto: Danmarks Radio

Ifølge den katolske debattør og forfatter Iben Thranholm var gårsdagens afsnit af ’Spise med Price’ en voldsom fornærmelse mod den katolske kirke.

– Jeg er dybt rystet over Brødrene Prices tur til Rom, som blev vist i aften på DR1. Det var en lang vanhelligelse af Den katolske Kirke, skriver Iben Thranholm på sin facebook-profil.

Kommentaren kommer efter, at Brødrene Price i gårsdagens afsnit af det populære madprogram ’Spise med Price’ var i Rom for at lave italiensk mad. På et tidspunkt bruger Adam Price en Jomfru Maria-statue som kødhammer, og det er noget, der vækker harme blandt danske katolikker.

– Jeg synes, at det er noget der støder mange katolikker, for Jomfru Maria har en særlig plads i Den katolske Kirke. Det burde de have sat sig ind i, inden de gør noget sådant. Mange opfatter det jo som en provokation, siger Niels Messerschmidt, informationschef i den katolske kirke i Danmark.

Jeg synes, at det er at bringe det ud af proportioner. De fleste vil opfatte det her som ren humor, og ikke vanhelligelse af 1,2 milliarder katolikkers tro.
Adam Price, tv-vært

Ingen undskyldning

Adam Price mener dog ikke, at brødrene skylder den katolske kirke en undskyldning.

– Jeg synes måske det er, at bringe det hele lidt ud af proportioner. Jeg tror den almindelige seer vil opfatte de fleste af bemærkningerne som som ren humor, og ikke som et forsøg på vanhelligelse af 1,2 milliarder katolikkers tro, fortæller han til navisen.dk.

Adam Price fortæller, at det ikke var hensigten at støde katolikker. Programmet har dog en humoristisk tone, og den mener han ikke er gået for vidt.

– Det katolske Danmark ser jo programmer med meget katolske briller, og derfor vælger de at blive fornærmede, men der vil jeg bare sige, det har aldrig været vores mål, at fornærme den katolske kirke. Vi ville alene lave et underholdende oplevelses-journalistisk madprogram, fortæller den populære tv-vært.

Manglende dømmekraft

Den forklaring køber Niels Messerschmidt dog ikke.

– Det kan han jo altid sige efterfølgende. Faktum er bare, at der er nogle folk der har følt sig stødt. Jeg vil stadigvæk synes, at det er udtryk for dårlig dømmekraft fra deres side. Det er som en hund i et spil kegler. Det siger en del om dem, at de ikke har sat sig ind i, at det her er krænkende for visse grupper af mennesker. Det er lidt trist, siger han.

Fra Brødrene Prices side understreger man, at man langt fra er de første, der leverer en humoristisk kommentar til den katolske kirke.

En storm i et glas vand

– Det er vigtigt at understrege, at den romerske kirke, ligesom alle mulige andre trossamfund i øvrigt, har været genstand for humoristisk behandling fra utallige sider gennem mange år, og mange har lavet grin med den romerske kirke i meget voldsommere grad end os, siger Adam Price.

Han tror ikke, at katolikker i almindelighed føler sig provokeret af gårsdagens program. Dog er han ked af, hvis programmet har virket stødende.

– Jeg tror ikke de fleste katolikker overhovedet har hørt om ‘Spise med Price’, men hvis nogen gennem misforståelse af programmets hensigt føler sig meget fornærmede, så beklager vi det naturligvis, fortæller Adam Price.

 

5 Responses to "Den katolske kirke angriber Brødrene Price"