Duuut…duuut…duut. En journalists kamp for at få Facebook i tale

file000884219889
Der forsøges adskillige gange at få kontakt til Facebook. Uden held. Foto: MorgueFile

Med lys og lygte ledte NetAvisen efter en måde at få personlig kontakt til Facebook. Efter en times desperat internetsøgning lykkedes det at opsnappe nogle telefonnumre. Det var numrene på et par ansatte i det PR-bureau, som Facebook har ansat til at være deres stemme udadtil. Det er kun gennem det her eksterne bureau, at muligheden byder sig for at snakke om Facebook.

LÆS OGSÅ: Facebook er et lukket land for pressen

10.05: Første opkald bliver foretaget på et af numrene, efterfulgt af et opkald til det andet nummer. Ingen tager røret.

10.20: De samme numre prøves igen. Stadig intet svar. Der bliver efterladt en besked på begge telefonsvarer.

10.45: NetAvisen skriver en kortfattet og forklarende mail til dem med en håb om at få en telefonsamtale.

12.05: I håbet om at høre en svensk stemme i den anden ende, forsøger vi telefonisk kontakt igen.

14.07: og igen… Ingen reaktion. Det virker umuligt.

LÆS OGSÅ: Racisme stortrives på facebook

Dagen efter…

09.00: Nu er der gået et døgn. Med nyt håb tjekker vi indbakken. Resultatet er skuffende, den tomme indbakke har endnu ikke fået besøg af en mail fra bureaet.

09.15: Modløst ringer NetAvisen igen til bureauet. Vi får kun fat i telefonsvaren, der ironisk lover at ringe tilbage.

13.38: Endelig livstegn! Der popper en mail frem. Frida Löwengren, talsperson for Facebook i norden, havde svaret tilbage.

Til al ærgrelse, skrev hun, at der nu var gået så lang tid, så der var nok ikke brug for hendes svar alligevel. Vi modtog endelig en mail, men ingen svar på vores spørgsmål.

LÆS OGSÅ: Racistisk Facebook-gruppe bryder loven uden konsekvenser

Vi fortsætter mailkorrespondance. Der kommer stadig ikke nogle svar på vores spørgsmål. Hun fortæller at hun kun må og kan referere til Facebooks retningslinjer. Som i øvrigt også ligger online, så alle kan se dem.

Ny mail. Hun afviser muligheden, for at vi kan komme i kontakt med en fra Facebook, som sidder og kigger på anmeldelser. Vi er strandet ved hende, uden mulighed for at få svar på vores spørgsmål.