E-sport er ikke kun for nørder

Mads P
Mads Peder Petersen i sit vante studiemiljø.

En fodboldkamp du kan sidde i sofaen og spille. Ingen risiko for at komme til skade eller blive udfordret på konditionen. Du kan styre din yndlings fodboldspiller, og du kan agere træner og ændre holdets taktik efter godtbefindende. På den anden side af en skærm sidder din modstander. Du står ikke ansigt til ansigt med ham, og det kræver ikke den store fysiske udfoldelse, men behøver sport virkelig at skulle det?

Jeg spiller mellem 20-30 timer om ugen. Det er et fuldtidsarbejde
Mads Peter Pedersen, e-sports-udøver

Fænomenet e-sport er opstået med professionaliseringen af computerspil. Nu kan man dyste mod hinanden i en virtuel verden, hvor man ikke har risiko for at komme fysisk til skade som f.eks. til en fodboldkamp. Virkeligheden for folk der dyrker Esport er dog ofte, at de mødes med fordomme om ikke at være rigtige sportsmænd. 24-årige Mads Peter Pedersen er en e-sports-udøver, og han er også blevet mødt med fordomme omkring e-sport, og det endda på trods af at han dyrker “rigtig” sport ved siden af.

– Jeg spiller mellem 20-30 timer om ugen. Det er et fuldtidsarbejde. På en måde kan man godt sige, at det er mit arbejde at spille spil. Selvfølgelig spiller jeg mest for sjovs skyld, men selvom det er mit job, så føler jeg ikke så meget, at det er mit arbejde, og jeg vil gerne lægge de ekstra timer i, der kræves for at gøre det godt.

Læs også: Dansk teenager i e-sportens verdenselite

Fodbold er passionen

Mads Peter Pedersen er studerende på Roskilde Universitet, og han har spillet e-sport på professionelt plan siden 2004, hvor han spillede Counter-Strike for et amerikansk hold. Nu er det dog Fifa-spillene, som optager mest af hans tid, og han søgte derfor i sin tid en stilling hos Eurogamer.dk som Fifa-ekspert, hvor han nu bruger sin fritid.

Jeg var på en date, der egentlig gik meget godt. Lige indtil det kom til snakken om beskæftigelse. Der kunne jeg godt se, at min udmelding om, at jeg tjente penge på at spille e-sport ikke var populær.
Mads Peter Pedersen, professionel e-sports-udøver

Han er dog også oppe at bruge 22 timer om ugen på at spille virtuel fodbold. Arbejdet foregår hjemmefra, og selvom det er stillesidende, så bliver kroppen bliver også bevæget fra tid til anden.

– Min store passion er fodbold. Jeg spiller tre gange om ugen plus kampe. Det Fifa dog kan, er at bringe min kærlighed til fodbold op på virtuelt plan, og så er det fedt at kunne benytte sig af de spillere, man ser op til. Man får desuden afprøvet nogle anderledes taktikker, og man kommer ud over de fysiske begrænsninger, som man selv har på banen.

Skellet mellem sport og e-sport er dog heller ikke så stort, mener Mads Peter Pedersen.

– Online-gaming er konkurrencementalitet på højt plan, og selvom det selvfølgelig ikke giver mig den fysiske udfoldelse som fodbolden, så er det jo stadig en konkurrence.

Læs også: Dansk e-sport kan og vil selv

Fordommene kostede en date

Der er stadig mere charme over at være fodboldspiller end at være Fifa-ekspert, måtte Mads Peter Pedersen dog sande. En aften i byen blev bragt til en brat ende, da han fortalte om sin beskæftigelse.

– Jeg var på en date, der egentlig gik meget godt. Lige indtil det kom til snakken om beskæftigelse. Der kunne jeg godt se, at min udmelding om, at jeg tjente penge på at spille e-sport ikke var populær. Derefter gik vi hver til sit, mindes den 24-årige Mads Peter Pedersen.