Elever om flyttet eksamen: Ej visionært nok

Formanden for Danske Skolelever, Vera Rosenbeck, er glad for, at SF ønsker at sætte folkeskolens afgangsprøver på dagsordenen, når der skal forhandles om en ny skolereform. Men foreningen mener ikke, at regeringspartiets forslag er visionært nok.

SF ønsker at flytte afgangsprøven fra juni til marts, så eleverne efterfølgende kan modtage målrettet undervisning i de fag, hvor den enkelte elev har brug for at blive løftet. Det skal være med til at lette overgangen til ungdomsuddannelserne.

– Vi er glade for, at SF har taget initiativ til at se på afgangsprøverne, men vi er kede af, at det ikke er visionært nok. Forslaget ser kun på tidspunktet og ikke på selve udformningen af afgangsprøven, så den bliver mere brugbar end nu, siger Vera Rosenbeck.

– Vi ønsker at gøre afgangsprøverne mere projektorienteret og integreret i undervisningen. I løbet af året skal man have større projekter i alle tre store faggrupper, hvor du skal demonstrere, hvor god du er til at bruge den viden, du har fået, siger hun.

Elevformanden peger på, at folkeskoleelevernes overgang til ungdomsuddannelserne – som SF’s forslag forsøger at lette – i stedet kan lettes ved at lave større "brobygning" i både 7., 8., 9. og 10. klasse.

– Det er vigtigt at komme ud og se de forskellige ungdomsuddannelser flere gange. Og det skal ikke kun være de traditionelle steder som gymnasiet, HF og HTX, men også på frisørskoler, landbrugsskoler og kosmetikskoler, siger Vera Rosenbeck.

De første møder om en ny skolereform går i gang i løbet af foråret. Regeringen forventer at præsentere sit udspil til reformen til efteråret.

/ritzau/