Er du på boligjagt? Her får du mest for pengene

Det kan være en god idé at holde øje med, hvor i Danmark man får mest hus for pengene. Foto: Flickr
Det kan være en god idé at holde øje med, hvor i Danmark man får mest hus for pengene.
Foto: Flickr

Der er stor forskel på kvadratmeterpriserne rundt i danmarks kommuner, hvor ejerboliger i Jylland koster under det halve af, hvad de koster i kommunerne omkring København. I Københavns Kommune, som er en af de kommuner, hvor kvadratmeterprisen er højest, koster en ejerbolig på 70 kvadratmeter cirka 2,07 millioner.

I Lolland Kommune er billedet imidlertid et helt andet, da det er den kommune i Danmark, hvor man som køber får flest kvadratmeter for pengene. Her koster en ejerbolig på 70 kvadratmeter cirka 502.180 kroner. Ifølge Curt Liliegreen, direktør for Boligøkonomisk Videncenter, skal man ikke lægge for meget i de store prisforskelle.

Læs også: Udenlandske studerende bliver snydt på boligmarkedet

-Danmark har faktisk et forholdsvist homogent boligmarked, da vi lever i et ret lige samfund. Men det er da klart, at der er områder i Danmark, hvor kvadratmeterprisen er ekstrem, hvilket især gælder Gentofte- og København kommune.

Det er dog ikke helt nemt at fastslå kvadratmeterprisen i de forskellige danske kommuner, da boligpriserne kan variere efter boligsalg og konjunkturer.

– Når man kigger på de mindre byer og kommuner, kan det være svært at fastlægge kvadratmeterprisen, da der er en stor variation af priserne blandt boligerne. Kvadratmeterpriserne er selvfølgelig lavere i yderområderne, men det er vigtigt at være opmærksom på, at ejerandelen af boliger i København er meget lav. Hvis du derimod kommer til Nakskov, er det eksempelvis ejerboliger, der dominerer boliglandskabet, siger direktør fra Boligøkonomisk Videncenter, Curt Liliegreen.

Du kan se kvadratmeterprisen i forskellige kommuner på kortet herunder:

Se prisen per kvadratmeter for alle kommunerne i Danmark her.