Billetpriser i Flintholm Svømmehal skaber uenighed

Svømmehal, Flintholm, Rutsjebane
Det er ikke billigt at tage en bane i Flintholm Svømmehal.
Foto: Linnea Kadziola

Skrevet af: Magnus Hune og Linnea Kadziola

290 kroner. Så meget koster det for en familie med to børn at tage en svømmetur i weekenden i den nye Flintholm Svømmehal på Frederiksberg ved København. Mange besøgende har givet udtryk for, at dette er en alt for dyr pris at betale.

Iben Andersen er en af de gæster, som mener, at billetprisen er for høj.

– Jeg føler mig snydt! Jeg vil derfor ikke længere benytte mig af den nye svømmehal men tager hellere i Frederiksberg Svømmehal, siger Iben Andersen, som er bogholder og bruger Flintholm Svømmehal til varmtvandgymnastik hver uge.

S-forslag om at sænke priserne

Sine Heltberg (S), kommunalbestyrelsesmedlem og rådmand i Frederiksberg kommune, bragte i sidste uge diskussionen på bordet i kommunalbestyrelsen. Ifølge hende er det forkert at sætte priserne så højt i en offentlig svømmehal.

– Vi mener, at alle skal have mulighed for at benytte svømmehallen. For mange børnefamilier er det en høj pris at betale. Det er ærgerligt, når det er sådan en fin svømmehal, siger Sine Heltberg.

Hun forventer, at forslaget vil bakkes op af Enhedslisten og Radikale Venstre.

Billetpriser

Flintholm Svømmehal

Barn (2-16 år) hverdag: 55,-

Barn (2-16 år) weekend: 65,-

Voksen hverdag: 65,-

Voksen weekend: 80,-

Kilde: Water & Wellness Flintholm

Frederiksberg Svømmehal

Barn (0-15 år) hverdag: 20,-

Barn (0-15 år) weekend: 20,-

Voksen hverdag: 43,-

Voksen weekend: 43,-

Kilde: Frederiksberg Svømmehal

Konservativ viceborgmester: »S løber fra en aftale«

Socialdemokratiets forslag bliver dog afvist af viceborgmester Morten Jung (K). Han mener ikke, at det er muligt at sætte priserne længere ned end det nuværende niveau.

– Man betaler for, hvad man får i den nye svømmehal. Der er desuden fri prissætning på de ydelser, der går udover, hvad en almindelig svømmehal tilbyder, siger Morten Jung.

Han mener i øvrigt, at Socialdemokratiet løber fra den aftale, de var med til at indgå, da pengene skulle findes til svømmehallen.

Svømmehallen er nemlig et resultat af et OPS, (offentlig-privat-samarbejde) mellem Frederiksberg Kommune og virksomheden Gribskov Gruppen.

Hertil svarer Sine Heltberg, at de fra socialdemokratisk side aldrig har haft nogen interesse i at privatisere svømmehallen.

Læs også: Godt nyt for både vandhunde og elitegymnaster

Morten Jung understreger, at samarbejdet allerede er ved at nå smertegrænsen for Gribskov Gruppen økonomisk, og at virksomheden derfor ikke kan presses yderligere.

Billigere i Frederiksberg Svømmehal

I Flintholm Svømmehal koster en børnebillet i weekenden 65 kroner. Til sammenligning koster en billet i kommunens anden svømmehal, Frederiksberg Svømmehal, kun 20 kroner.

Morten Jung (K) mener, at familier, der ikke er villige til at betale højere priser, i stedet bør benytte Frederiksberg Svømmehal:

– Hvis man vil svømme almindeligt (på banerne, red.), kan man jo bare tage i Frederiksberg Svømmehal. Man betaler jo for den service, man får.

De høje priser kan skabe A- og B-hold

Bruger af svømmehallen, Mette Roland Kjærsgaard, som er mor til to, frygter dog, at den nye svømmehal kun bliver for de familier, der har flest penge i lommen.

– Det ville være ærgerligt, hvis borgerne i kommunen skal deles op i et A- og B-hold, hvor ikke alle kan få en oplevelse i den nye svømmehal, siger Mette Roland Kjærsgaard.

Læs også: Gå nøgen i svømmehallen