Få en chip til at finde din forsvundne cykel

Mange oplever hver dag at komme ned på gaden om morgenen, og så er deres cykel væk. Eller at vågne op efter en bytur og ikke helt kunne huske, hvor de sidst stillede deres cykel.

Almindelig Brand er opmærksom på de mange tilfælde af cykeltyverier, der er flere og flere af i København, og i den forbindelse uddeler de i morgen 500 gratis chips. Chipsen kaldes Diims, og kan hjælpe dig med at finde din cykel, hvis du mister den eller får den stjålet.

Indimellem er cyklen bare lånt
Ifølge Danielle Terp, forretningsudviklingschef hos Alm. Brand, udtaler, at cykler ofte ikke bliver stjålet, men blot lånt for en stund.

”Cykler bliver ofte "lånt" midlertidigt, og står tit placeret et andet sted, end hvor man selv satte den. Man har ikke selv nogen jordisk chance for at finde den, men det skal denne chip så hjælpe med”.

Chippen, eller Diims som den hedder, kan også bruges til at finde andre ting end ens cykel.

”Man kan også sætte den på barnevognen, i bilen eller på andre genstande”.

Håber på gode oplevelser
Alm. Brand uddeler de 500 chips på Rådhuspladsen i København i morgen d. 31. oktober mellem klokken 14 og 17. Formålet med at uddele de mange chips er at teste, hvordan folk tager imod den, og om den rent faktisk kan hjælpe dem med at finde deres forsvundne ting.

”Vi vil rigtig gerne have tilbagemeldinger – fx på vores facebookside. Når man går ind på hjemmesiden www.diims.dk for at aktivere den, kan man notere sit forsikringsselskab og melde sin cykel med Diimsen savnet. Chippen aktiveres således yderligere, så den giver flere signaler. Når folk melder den savnet, vil vi kunne følge med i, hvor mange det drejer sig om”.

Alle skal kunne købe den
Ifølge Danielle Terp er planen ikke, at chippen skal være en dyr ting. Forsikringsselskabet ser nemlig helst, at folk både har råd til at købe den, men også til at betale det abonnement, der følger med den. Abonnementet er dog allerede betalt et halvt år frem sammen med de gratis chips, der uddeles i morgen.

”Det er vigtigt for os, at alle skal have råd til at købe den. Alle skal helst også have råd til at opretholde abonnementet”.

Det er firmaet Commotive, der står bag designet af chippen, der kaldes Diims, og på hjemmesiden www.diims.dk fremgår det, at prisen forventes at være 399 kr. for en chip og 120 kroner om året for abonnementet.

Læs også:

Cyklister kører efter soloregler

De første reklamecykler på vej til Afrika

One Response to "Få en chip til at finde din forsvundne cykel"