Få OL-overblikket på smartphone og Facebook

Danmarks Olympiske Komité vil anvende teknologiens moderne muligheder til at hjælpe det danske OL-publikum, der skal til London.

Byen bliver til sommer forvandlet til et mekka af atleter og sportsfans fra hele verden. Og når OL først er skudt i gang, kan det være svært at bevare overblikket. Flere tusinde danskere skal se ca. 100 danske atleter dyste på 19 sportsanlæg i 18 sportsgrene.


 – OL er jo specielt i forhold til for eksempel en EM-slutrunde i håndbold, hvor programmet er fastlagt på forhånd. Til OL ved man ikke, hvornår de forskellige danske atleter skal i aktion, siger Casper Hollerup, OL-pressechef for Danmarks Olympiske Komité.

Komitéen vil med rette samarbejdspartnere udvikle en smartphone app, der skal hjælpe danskerne rundt i virvaret. Programmet til telefonen skal kunne servicere det danske publikum med blandt andet resultater og spilletidspunkter for de danske atleter.

Optakten er i gang

Facebookgruppen Danmark til OL bliver på nuværende tidspunkt fulgt af flere end 5000. Gruppen fungerer blandt andet som et forum, hvor de danske atleter kan være i kontakt med det danske OL-publikum.

 – Der er temmelig mange af de danske OL-atleter, der er fan af gruppen. De kommenterer på væggen og deler links, siger Casper Hollerup.

Sidste sommer måtte Danmarks Olympiske Komité melde udsolgt, da flere tusinde danskere købte billetter til OL gennem det officielle billetsalg. På facebookgruppen bliver der dog løbende lagt links op til billetter, som komitéen får kendskab til.

Flere vil sikkert købe billetter de næste måneder, og der skal nok blive danskerfest i London. Casper Hollerup anbefaler, at de danske billetkøbere går efter sportsgrene, der traditionelt ikke er sværvægtere i OL-sammenhæng:     

– Det er svært at få billet til svømning og de store atletikfinaler. Men til gengæld kan der være bedre muligheder for at sikre sig en billet til nogle af håndboldkampene, siger Casper Hollerup.

Læs også: OL: komfort i højsædet

Læs også: Tag din smartphone med på festival