Facebook-dating er mere end bare dating

Dating på Facebook er mere troværdigt, mener ekspert. Foto: pixabay.com
Dating på Facebook er mere troværdigt, mener ekspert.
Foto: pixabay.com

– Hvornår holder I fyre op med at lyve, for at gøre jer selv mere interessante & bedre end i er? Gudfaderbevares, skriver 24-årige Tasha Di Biagi på Facebook gruppen “Amors pil “Single” Gruppe”, som i skrivende stund har 45.782 medlemmer. For selvom single-gruppen er et mødested for de kærlighedssøgende, så er det også et sted, hvor singlerne deler deres oplevelser.

– I mit hoved er det er ikke kun en dating-gruppe. Det er også et sted, hvor folk deler deres erfaringer og spørger ind til forskellige ting, fortæller Tasha Di Biagi.

Aller første gang jeg så siden, skrev jeg, at jeg lige var kommet ud af et langt forhold. Jeg kunne mærke, at folk var meget opmærksomme på det, og skrev, at det var de kede af at høre.
Mie Andersen, medlem af Facebook single-gruppe.

Tasha Di Biagi har været medlem af gruppen i snart et halvt år, og har droppet at bruge andre netdatingsider.

– Jeg synes tit, at der er god stemning inde på gruppen. Folk snakker pænt og skriver ikke ubehøvlede ting, siger Tasha Di Biagi, som læser erhvervsøkonomi i Odense.

En støttegruppe for singler
Dette kan singlen Mie Andersen nikke genkendende til. Hun har selv oplevet, at blive taget rigtig godt imod i single-fællesskabet:

– Aller første gang jeg så siden, skrev jeg, at jeg lige var kommet ud af et langt forhold. Jeg kunne mærke, at folk var meget opmærksomme på det, og skrev, at det var de kede af at høre. De håbede, at jeg havde det godt, og jeg kunne altid skrive til dem, hvis jeg havde brug for det.

Medlemmerne i gruppen er da også meget aktive. På bare 24 timer, kan man på Facebook-gruppens væg, se billeder og læse opslag fra 74 forskellige singler.

Facebook giver adgang til ”rigtige” mennesker
21-årige Mie Andersen fortæller, at hun bruger ”Amors pil” i stedet for andre netdatingsider som dating.dk, fordi hun godt kan lide at have tingene samlet et sted. Også stoler hun lidt mere på de profiler, som hun møder på Facebook.

Når man netdater, kan man ikke vide, om folk er 100 procent det, som de giver sig ud for. Men bliver man venner på Facebook, så får man også adgang til et menneske med en historie.
Tem Frank Andersen, ekspert i netdating.

– På Facebook har du en lidt større garanti for, at det er et rigtigt menneske, der sidder bag skærmen, mener Mie Andersen.

Troværdigheden og tilgængeligheden er to ting, som gør det attraktivt at bruge Facbook til dating, i forhold til almindelige datingsider. Det mener Tem Frank Andersen, ekspert i netdating:

– Når man netdater, kan man ikke vide, om folk er 100 procent det, som de giver sig ud for. Men bliver man venner på Facebook, så får man også adgang til et menneske med en historie.

Læs også: Du kan snart være anonym på Facebook

Han uddyber, at det giver en tryghedsfornemmelse, fordi man ved at kigge en profil igennem, kan få et bedre indblik i, hvem der sidder på den anden side af skærmen.

– Jeg kunne forestille mig, at man tænker: Det her, det er rigtige mennesker som jeg kan finde tilbage til. Og det kan man ikke nødvendigvis altid på andre datingsites, siger Tem Frank Andersen, forsker ved Aalborg Universitet.

De to unge singlepiger, har endnu ikke mødtes med nogen fra dating-gruppen, men fortæller, at de begge jævnligt skriver med mange af de ”interessante” mennesker, som de har mødt i gruppen.