Fattigrøve kan også bo i penthouse

Det er muligt at bytte sig til en kæmpe villa, selvom du kun har en lille lejlighed.  Foto: Morguefile
Det er muligt at bytte sig til en kæmpe villa, selvom du kun har en lille lejlighed.
Foto: Morguefile

og Jonathan Haag Hartmann

HomeExchange.com, Intervac-homeexchange.com, BoligBytte.dk. Det er ikke svært at finde hjemmesider med folk, der ønsker at bytte deres bolig med en anden for en periode. Repræsentant for Intervacs danske afdeling, Michael Støvelbæk, fortæller, at det er muligt at bytte sig til en bolig, der er langt over sin egen boligs standard.

Byt dig til luksus

Det kan lade sig gøre, ved at du udveksler husnøgler med en anden for en periode. Michael Støvelbæk fortæller, at det er muligt bytte en lille lejlighed i København med en penthouselejlighed på Manhattan i New York.

– Nogle gange vil folk med store huse gerne låne små boliger, lyder det fra ham.

Læs også: Sådan lever du gratis

Han fortæller, at det er sket før.

– Der var to studerende, der havde en toværelseslejlighed på Nørrebro, som byttede bolig med en familie i San Fransisco. Det var et kæmpe hus i San Fransisco med to biler, som de også kunne bruge, fortæller den danske repræsentant for Intervac.

Michael Støvelbæk mener ikke altid, at rige mennesker også ønsker at bo i luksus på ferier.

– Rige vil ikke altid bytte med rige. Ved at bytte sig til en anderledes type bolig, end man selv har normalt, så får man også nye oplevelser, siger han.

Dorthe fik et slot

Gymnasielærerinde Dorthe Heister og hendes familie har flere gange oplevet at få tilbudt kæmpeboliger på HouseExchange.com.

– Vi har flere gange oplevet at kunne holde ferie i boliger, der var meget finere end vores egen lille bolig i Birkerød, siger hun.

Læs også: Jeg lever (næsten) gratis

Dorthe fortæller, at man ikke altid behøver at give sin egen bolig i bytte for at få lov at bo i luksusboliger. Hun har selv fået tilbudt et hus i Florida lige ned til vandet, mod at hun blot skulle passe et hamster.

– Kvinden, der ejede det fantastiske hus i Florida, skulle selv ud at rejse i sin juleferie. Det eneste vi skulle gøre, var at passe på hende hamster, så længe hun var væk, fortæller Dorthe.

Og hun har flere historier af samme slags.

– Vi fik også tilbudt et hus i Sydafrika, fordi ejerne havde danske forfædre og syntes, at det var sjovt, at der kom nogle danskere på besøg. Det var næsten et slot med egen helikopterlandingsplads og alt muligt, lyder det fra hende.

Michael Støvelbæk mener, at det er blevet mere populært at bytte boliger i de seneste år. I løbet af de sidste 10 år har Intervac oplevet, at antallet af aktive brugere er mere end fordoblet, oplyser han.