FBOY Island-deltager: ”Det er noget af det fedeste, jeg har prøvet”

Mathias Vrist. FBOY Island. Instagram. @vristlifestyle

Den store amerikanske realitysucces FBOY Island har fundet vej til Danmark. Et program, hvor tre kvinder skal date sig igennem et farvand af mænd, med håbet om i sidste ende at finde kærligheden. Hvad kvinderne ikke ved, er om disse mænd er selverklæret nice guys, der deltager i programmet for reelt at finde kærligheden, eller om mændene er fuckboys, der grådigt og kynisk deltager i programmet at vinde pengepræmien på 250.000 kroner. Det store og endegyldige spørgsmål er, om kvinderne sidst i programmet står tilbage med en fboy, eller om de til sidst står ansigt til ansigt med en nice guy, der ligesom dem selv higer og søger efter kærligheden, og er villig til at dele pengepræmien.

Et ryst af posen åbner op for en ny epoke

Mathias Vrist, der tidligere har deltaget i realityprogrammet Singletown, og nu er aktuel i FBOY Island Danmark, har været en eftertragtet herre i realityverdenen. Han fortæller, at han gennem de seneste år fået et hav af tilbud om at deltage i diverse realityprogrammer. Da han pludselig fik tilbuddet om FBOY Island, greb han chancen.

– Jeg havde lyst til at prøve noget nyt og ryste posen. Jeg var lige kommet ud af et forhold, og jeg syntes, at det kunne være sjovt at udfordre mig selv.

Mathias Vrist lægger heller ikke skjul på, at deltagelsen i FBOY Island har været et vendepunkt i hans liv.

– Nu har jeg sagt mit job op, fordi jeg har fundet ud af, at jeg har lyst til at lave noget helt andet. Nu kommer der alt det her efterfølgende, og jeg kan virkelig mærke interessen fra folk, når jeg er ude i offentligheden. Det er også meget sjovt.

Spotlight, sol, sjusser og succes?

FBOY Island er et vaskeægte realityprogram, med alt hvad det indebærer. Testosteron og østrogen buldrer derudaf, et hav af stævnemøder og hanekampe i fuldt flor. Alt sammen for at få den investerede seer helt ud på sofakanten – men er det nok?

– Tilsyneladende mener diverse tv-kanaler og streaming-tjenester, at dating er et uudtømmeligt emne, som vi aldrig kan få nok af. Spørgsmålet er, om seerne bliver ved med at være enige i dét. Stort set alle kanaler eller tjenester har lavet dating efterhånden, men især TV 2, DR og Netflix har bidraget til denne tendens, fortæller Mads Møller Tommerup Andersen, forsker i medievidenskab ved Københavns Universitet.

Reality-tv i dag

Reality-tv er kun modvilligt blevet mainstream; genren er som en teenager, der nægter at blive voksen. Men tv-udviklingen viser med al tydelighed, at både i økonomisk og seermæssig forstand er reality-tv blevet en integreret og helt normal del af tv-mediets virkelighed.

Kilde: Christa Lykke Christensen & Stig Hjarvard: Reality-tv: Fra niche til mainstream, 2012

 

Discovery+ og HBO Max ønsker ikke at udtale sig om programmets seertal eller succes, men udtaler i en pressemeddelelse:

– FBOY Island kommer til Europa med fantastisk medvind efter at have været en stor succes i USA på HBO Max, lyder det fra Annelies Sitvast, der står i spidsen for alle unscriptede Max Original-produktioner.

Læs også: Populær realityserie skaber interesse for dragshows i Danmark

Mathias Vrist lægger heller ikke skjul på hans begejstring for konceptet.

– Jeg syntes, at det er et fedt koncept. Ved kvinderne egentlig, hvad der kendetegner en god fyr, og hvad der kendetegner en fboy? Det vises tydeligt, at pigerne bliver snydt.

”Jeg tænkte meget over, om jeg skulle være mig selv, eller om jeg skulle sætte en karakter på”

Mathis Vrist havde gjort sig mange overvejelser om sin optræden og spillestil, inden han drog afsted mod de varmere himmelstrøg for at lave FBOY Island, og for ham endte det med at blive et sammensurium af virkelighed og skuespil.

– Jeg tænkte meget over, om jeg skulle være mig selv, eller om jeg skulle sætte en karakter på. Jeg vil sige, uden at afsløre for meget, at det er en god blanding. Nogle ting er ægte, men i nogle situationer sætter jeg en facade på. Det var for at stille mig bedre i konkurrencen.

Spillestilen endte, ifølge Mathias Vrist selv, med at give pote.

– Jeg følte mig ikke så udfordret dernede. Jeg følte mig faktisk ret safe. Der var hele tid nogle, der skulle ud før mig. Der var hele tiden nogle, der satte sig i et dårligt lys. Det tog fokus fra mig, at folk hele tiden dummede sig.

Om Mathias Vrist er en såkaldt nice guy eller fboy, står endnu i det uvisse. Men, én ting er sikkert:

– Jeg vil sindssygt gerne tilbage. Det er noget af det fedeste, jeg har prøvet. Nu må vi se, hvad tiden viser. Jeg gad sindssygt godt at få sådan en oplevelse igen.

Sådan gjorde vi: Journalisten interviewede deltager fra FBOY Island for at blive klogere på, hvorfor nogle vælger at deltage i et realityprogram. Desuden blev forsker i medievidenskab kontaktet for at blive klogere på reality-TV og tendenserne.