Nyt datingsite springer forelskelsen over

Babyer er i fokus på datingsitet, babyklar.nu, hvor singler søger kærlighed og familie.
Babyer er i fokus på datingsitet babyklar.nu. Forelskelsen kommer i anden række.

Giv mig en baby, så kan vi forelske os bagefter.

Babyklar.nu er en datingportal for skrukke mænd og kvinder, der drømmer om kærlighed og børn, men babybehovet bremser muligheden for at forelske sig.

Det mener Casper Høeg Radil, der er sociolog og ph.d. ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling på Københavns Universitet.

”Okay så springer vi den her forelskelsesfase over og får børn så hurtigt som muligt. Lad os glemme, om vi er forelskede eller ej.”
Casper Høeg Radil, sociolog på Københavns Universitet.

– Problemet er, at når to mennesker møder hinanden via babyklar.nu, så er deres fællesskab ikke baseret på traditionel kærlighed, der starter med en forelskelse.

Og selvom kærlighed kan være mange ting, er børn sjældent en del af en forelskelsesfase, fortæller han.

“Jeg vil have børn, du vil have børn. Så lad os få de børn”

– Går du i stå foran butikker med ventetøj, og er du startet til babysvømning uden baby?

Sådan lyder det i en reklame for babyklar.nu. Singlerne vælger omhyggeligt barnevogn og babymos, billedbog og vuggestue, men ikke nødvendigvis den rigtige partner.

– De er måske så desperate, at de tænker: Okay, så springer vi den her forelskelsesfase over og får børn så hurtigt som muligt. Lad os glemme, om vi er forelskede eller ej, siger Casper Høeg Radil.

Læs også: Netdating: En lille, hvid løgn skader ikke, eller?

Og det er et dårligt udgangspunkt for et parforhold, mener sexolog og parterapeut Dianna Alexandersen, der driver egen praksis i Gentofte.

– Først når forelskelsen har lagt sig, skal parforholdet stå sin prøve. Så begynder kærligheden enten at blomstre eller falme. Og hvis kærligheden falmer, så gør den det helt sikkert også, når man får børn, siger hun.

Hvis kærligheden falmer, så gør den det helt sikkert også, når man får børn.
Dianna Alexandersen, sexolog og parterapeut.

Der er derfor en risiko for, at parrene ikke når at støbe det fundament, det kræver at få børn, mener Casper Høeg Radil.

– Forhold, der springer forelskelsesfasen over er mere ustabile og risikerer derfor hurtigere at brydes. At indgå et forhold gennem Babyklar.nu vil derfor øge den risiko betydeligt, siger han.

Fakta om babyklar.nu:• Babyklar.nu blev lanceret 17. Juni 2013.
• I august havde siden 2.063 brugere.
• 51 procent kvinder, og 49 procent mænd.

Det er biologisk forståeligt, at singlerne, der er klar til at få børn, søger ligesindede, mener Dianna Alexandersen. Men uden en forelskelse, der har lagt sig, når parrene ikke at mærke, om deres forhold er stærkt nok.

Læs også: Drømmen om den eneste ene kan få os til at sige nej til prinsen på den hvide hest

– Der er en risiko for, at de tænker: Nu har vi været kærester i et halvt år. Jeg vil have børn, og du vil have børn, så lad os få de børn. Og det er alt alt for tidligt.

– Og nej, man bliver ikke forelsket, efter man har fået børn, siger hun.

I 2011 brugte 8 procent af alle danske internetbrugere online datingsites, hvilket svarer til 300.000 danskere. Det fremgår af den første og seneste opgørelse over netdatingbrugere fra Danmarks Statistik.