Datingside for pensionister lukker

Pensionister kan efter 1. april 2017 ikke længere benytte sig af datingsiden PensionistDating.dk                            Foto: GaborfromHungary, Morguefile license

Datingsiden PensionistDating.dk har i knap to år gjort det muligt for ældre over 60 år at søge kærligheden online. Men fra den 1. april lukker siden. Den kan simpelthen ikke længere  løbe rundt økonomisk.

Holdet bag datingsitet har afprøvet alle metoder for, at tiltrække nye brugere eller for at lokke brugerne til at blive på siden, men uden held, forklarer Lasse Nørgaard, som er supportmedarbejder på siden.

– I starten brugte vi en masse penge på reklame og på at finde ud af, hvordan vi bedst kunne nå ud til folk. Det var ret ressourcekrævende, fordi at mange voksne over 60 år ikke er så IT-vante, forklarer han.

Mødtes med en del mænd
79-årige Irma Henriksen har været garvet bruger af PenionistDating.dk. Hun har mødtes med en del forskellige mænd, heriblandt gifte mænd, alkoholikere og en yngre mand på 33 år, som stadig kontakter hende engang imellem.

– Jeg har benyttet mig meget af dating på internettet, men ikke for at finde min eneste ene. Det var egentlig bare for at hygge mig med forskellige mænd. Jeg har mødtes med en del, men jeg har også datet nogle af dem i længere perioder. Dog er jeg faldet lidt fra den igen, men det har været sjovt at prøve, siger Irma Henriksen.

Læs også: Præst: Moderne dating presser kærligheden

– Dating på internettet tapper mig for energi. Det er grunden til, at jeg ikke har lyst til det længere. For eksempel havde jeg et forhold til en gift mand i tre år, og han blev ved med at plage mig. Det blev jeg træt af til sidst, tilføjer hun. 

125 kroner om måneden for en udvidet profil
PenionistDating.dk har siden opstarten givet brugerne mulighed for at udvide deres profil til et guld-medlemsskab. Det månedlige beløb ligger på 125 kroner og giver adgang til, at de kan sende og modtage beskeder til og fra andre brugere. Profilen er gratis at oprette, men uden tilkøb af guld-medlemsskabet, er det for brugerne kun muligt at kigge rundt på andre profiler.

– De sidste mange måneder har vi sat prisen ned til 25 kroner om måneden, hvilket trak flere brugere til. Det ændrede så desværre ikke på vores økonomi, så vi kunne få det til at løbe rundt, siger Lasse Nørgaard. 

I forbindelse med lukningen af PensionistDating.dk er alle brugerne blevet tilbudt en gratis guld-medlemsskab for den sidste måned, hvor siden er aktiv.

Bruger ikke internettet til dating længere
Irma Henriksen har været trofast bruger af adskillige datingsider for ældre, men da hun ikke har tid til at benytte sig af siderne længere, vil hun i stedet møde folk i den virkelige verden.

–  Jeg ville egentlig gerne fortsætte, men det tapper mig så meget. Desuden har jeg også haft kontakt med en mand, som er meget trofast. Ham mødte jeg derinde. Men nu skal jeg på højskole, så jeg har ikke så meget tid og overskud til, at benytte mig af de her sider længere, fortæller Irma Henriksen.

Læs også: Nyt datingsite springer forelskelsen over

Brugere må nøjes med de andre datingsider
Holdet bag datingsiden har ikke yderligere planer om at starte forfra eller åbne en ny side.

– Det vil kræve en masse ressourcer og for meget investering i sidste ende, hvis siden skal starte forfra, eller at der skal etableres en ny datingside. Det vil gavne en masse brugere, men vi har desværre ikke nok til at holde det i gang. Det kræver for meget investering, og det er i sidste ende ikke det værd, afslutter Lasse Nørgaard.

Der findes omkring fire populære datingsider for seniorer eller ældre. Blandt andet siderne 40plus.dk med 40.000 aktive profiler, 50plusmatch.dk med over 25.000 brugere, senior.dk med over 500 brugere og Dating.dk med over 25.000 brugere.