FDM: Prisen afgør skæbnen for ny kinesisk bil

Qoros 3 sedan skal koste omkring 180.000 kr. i Danmark. Kilde: Morguefile.com
Qoros 3 sedan skal koste omkring 180.000 kr. i Danmark.
Kilde: Morguefile.com

Den kinesiske bil Qoros 3 sedan kan blive en succes, hvis prisen ligger under de koreanske biler, som lige nu er de billigste på markedet. Ansvarshavende chefredaktør på FDM’s bilmagasin Motor, Bo Christian Koch, er ikke i tvivl om, at prisen er afgørende for Qoros 3 sedans fremtid på det danske bilmarked.

– Prisen er altafgørende for, at den nye Qoros 3 sedan bliver en succes, da Danmark har meget høje afgifter på biler.

De har gjort meget ud af kabinen, hvor de har lavet lidt ekstra lækkerier. De har blandt andet lavet nogle store skærme, som man normalt ser i lidt dyrere europæiske biler. Det er en pæn og nydelig bil, men den er ikke opsigtsvækkende på nogen måde rent designmæssigt
Bo Christian Koch, ansvarshavende chefredaktør på bilmagasinet Motor

Prisen skal ligge på omkring 180.000 kr. og opefter afhængig af udstyr og størrelsen på motoren, mener chefredaktør Bo Christian Koch, som har prøvekørt bilen.

– De har gjort meget ud af kabinen, hvor de har lavet lidt ekstra lækkerier. De har blandt andet lavet nogle store skærme, som man normalt ser i lidt dyrere europæiske biler. Det er en pæn og nydelig bil, men den er ikke opsigtsvækkende på nogen måde rent designmæssigt, siger chefredaktør Bo Christian Koch.

Den vil være lidt billigere end de tilsvarende biler på markedet. En af de koreanske biler som har stor succes herhjemme, er Kia Ceed, hvor prisen ligger på 190.000 kr., ifølge Kia Motors listepriser.

Qoros 3 sedan

  • Første kinesiske bilmærke, der 100 procent satser på salg i Europa.
  • Første bil fra Kina, som opnår fem stjerner i en Euro NCAP-test.
  • Et af bilens iøjnefaldende lokkemidler bliver den otte tommer store berøringsskærm
  • I kabinen overrasker overfladerne ved at være pæne, behagelige at røre ved og anstændigt samlet.
  • Bliver lanceret i 2014

Dette prisleje er også blevet antydet af Volker Steinwascher, som har grundlagt Qoros.

– Volker Steinwascher har tidligere over for FDM antydet et prisniveau svarende til Kia og Skoda, siger Søren W. Rasmussen, som er FDM’s repræsentant i Euro NCAP-samarbejdet, til Jyllands-Posten.

Læs også: Fremtidens bilproducent kan hedde Apple

Manglende kvalitet og sikkerhed har givet den kinesiske bilindustri et blakket ry. Qoros er det første bilfirma, som satser udelukkende på salg i Europa. Kineserne kom for en måned siden fem skridt nærmere deres mål om at slå igennem på det europæiske marked. Bilen fik topkarakteren fem stjerner hos det europæiske institut NCAP, som sikkerhedstester biler.

Bilen vil blive lanceret i løbet af 2014. Bo Christian Koch ved dog ikke, hvornår de danske bilkøbere kan få lov til at se Qoros 3 sedan i sortimentet.