Flere føler sig overset i Knæk Cancer-ugen

Det væltede ind med kommentarer på Knæk Cancers facebooksideFoto: Wikimedia
Det væltede ind med kommentarer på Knæk Cancers facebookside i torsdags
Foto: Wikimedia

“Sønderjylland er også en del af Danmark” og “I glemmer Vestjylland” er blot nogle af de kommentarer, der i torsdags blev smidt afsted på Knæk Cancers facebookside. Flere danskere er utilfredse med, at deres landsdel ikke får besøg under Knæk Cancer-ugen.

I dag starter den såkaldte Knæk Cancer-uge og i den forbindelse besøger TV2 i samarbejde med Knæk Cancer fem byer i Danmark med en sundhedsbus, hvor borgerne kan få et gratis helbredstjek. Nyheden er ikke blevet modtaget lige godt af alle, for Bornholm, Sønderjylland, Vestjylland og Lolland Falster er nemlig ikke så heldige at få besøg.

TV2 og Knæk Cancer besøger i løbet af ugen Frederikshavn, Gellerup Parken, Svendborg, Næstved og Helsinge.

Flere skriver på Facebook, at de føler sig glemt.

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.48.10

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.48.56

 

I Vestjylland er det ikke første gang, at indbyggerne føler sig snydt:

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.47.48

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.49.11

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.47.59

 

På Solskinsøen undrer man sig også over, at sundhedsbussen ikke lægger turen forbi:

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.48.30

 

Der kan endda spores en smule ironi hos nogle af de utilfredse brugere:

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.49.04

Skærmbillede 2014-10-19 kl. 10.49.20

 

Hos Knæk Cancer er man klar over kritikken, men fastslår, at der er helt klare grunde til, hvorfor sundhedsbussen besøger lige netop de fem valgte byer.

– Vi har kun fem dage, så det er begrænset, hvor langt vi kan nå rundt. Desuden har vi sammen med den her bus et arrangement, der hedder ”Tænd et lys”, så vi har forsøgt at lægge bussens rute op ad nogle steder, hvor der er de her arrangementer. På den måde kunne vi koble de to ting sammen, fortæller Nicoline Thøger Andersen, der er projektchef hos Knæk Cancer.

Læs også: Kommentarer på Facebook får folk fyret 

Sidste år havde Kræftens Bekæmpelse ikke nogen bus i forbindelse med Knæk Cancer-ugen, og de prøver altså i år at nå ud til de byer, som ikke har arrangementer i forvejen og derfor har brug for et besøg.

– Sønderjylland er eksempelvis rigtig gode til at selvaktivere landsdelen. Der er lige fra ”Kokke knækker cancer i Kolding” til linedance nede omkring grænsen. Der er mange arrangementer, så vi har valgt at lægge vores indsats et andet sted, siger hun.

Nicoline Thøger Andersen tager derfor kritikken afslappet og fortæller, at de hos Knæk Cancer er meget tilfredse med den endelige busrute:

– Der er altid mange kommentarer til, hvorfor vi ikke kommer et bestemt sted hen. Sådan vil det altid være, lyder de sidste ord fra projektchefen.

Se på nedenstående interaktive kort, hvilke dele af landet der ikke bliver besøgt af sundhedsbussen i uge 43.