Flere tankstationer til elbiler på vej


Fremtiden for elbiler ser lysere ud end nogensinde før. Troen på, at elbilen er fremtiden på de danske veje, er kun blevet stærkere, efter at regeringen i går, torsdag, kunne fremlægge et bredt indgået energiforlig. Af energiforliget fremgår det, blandt andet, at der satses stærkt på, at transportsektoren i fremtiden skal få hjulene til at køre rundt ved hjælp af el og biomasse.
 

I branchen er der udbredt begejstring over de positive toner i regeringens energiudspil. Det bekræfter, at satsningen og investeringerne i at få flere elbiler ud at rulle på de danske veje har ramt rigtigt.  
 

Branchen klapper i hænderne

Hos Better Place, en virksomhed der udvikler og arbejder med elbilløsninger, er man begejstret.
 

-Der er flere gode takter for elbilen i det nye energiudspil. Det allervigtigste ved forliget er, at det er blevet et bredt forlig. For elbilbranchen og for Better Place er det vigtigt, da vi nu har en sikkerhed for, hvordan kursen på energiområdet ser ud i fremtiden. For os der laver store investeringer i udviklingen af elbiler og grøn omstilling i Danmark, er sikkerheden på den lange bane helt afgørende, siger Mikkel Linnet, pressechef i Better Place til NetAvisen.

 

De få danskere, der i dag ejer en elbil, kan med energiforliget se frem til at få flere steder at lade deres køretøj op. Og de kan måske også se frem til at få betydeligt flere elbil-fæller, for fremover bliver det lettere at tanke strøm.

Energiforliget, der blev indgået torsdag, giver nemlig 70 millioner kroner til at opstille ladestationer til elbiler og optankningssteder for brintbiler rundt om i landet.

– Det er et meget vigtigt skridt. Man skal ikke kun købe en elbil for at kunne køre i sin egen by, fordi man kun kan lade den op derhjemme, siger Lærke Flader branchechef i Dansk Elbil Alliance til Ritzau. Hun repræsenterer virksomheder med kommerciel interesse i elbiler.

Hos bilproducenten Nissan Danmark er landechef, Peter Hal, også begejstret.

-Nissan satser 100 procent på elbilen, og vi tror 100 procent på elbilens fremtid. Det skaber optimisme, at der bliver sat handling bag ordene nu. Nu glæder vi os til, at det også bliver ført ud i livet.
  

Den svære overgang

Både hos Better Place og Nissan Danmark oplever man en stor interesse for elbilerne. Landechefen hos Nissan Peter Hal håber dog, at alle de positive signaler i Regeringens energiudspil kan virke motiverende på markedet, så flere skifter bilen med den benzinslugende motor ud med en batteridrevet model.
 

Nissan Danmark oplever, at salget af elbiler ikke har fulgt op på den ellers store interesse, som Nissan har registreret:

  -Vi har oplevet en utrolig interesse, men vi har så efter introduktionen af elbilen også oplevet, at interessen har været svær at konvertere fra andet end interesse, så alle positive signaler, herunder energiudspillet, kan virke som en motiverende faktor frem mod et køb – fra at være vildt interesseret i en elbil til rent faktisk også at købe den.
 

Udover puljen på 70 mio. til videre udvikling af blandt andet infrastruktur og udbygning af ladestandere til elbiler, rummer energiforliget en pulje på 9 mio. til analyse af klima – og energimæssige forhold ved at anvende alternative drivmidler.

Foto: Danilo Rizzuti
 

Se også:

Her kan du læse hele eller dele af energiforliget