Flere tweens tager cykelhjelmen på

Billedetekst mangler Foto: Angiel, (Flickr).

Af Laura Bannebjerg

Allerede i ti års alderen dropper børn ofte cykelhjelmen, og det er et problem, for de får den sjældent på igen. Men nu har en ny målrettet indsat fra Sikker Trafik, haft succes med at børn til beholde cykelhjelmen på, når de nærmer sig teenagealderen. Det fortæller Karina Petersen, underdirektør i Sikker Trafik.

Rådet for Sikker Trafik startede for tre år siden flere indsatser, som skal få børn i alderen 10-12 år til at beholde cykelhjelmen på. En af kampagnerne hedder ‘nederen forældre’ og er skabt i samarbejde med Trygfonden. Den har til formål, at dele budskabet om, at man som forælder er en vigtig rollemodel for sit barn. Derfor gør man en forskel som forældre, hvis man kræver, at ens barn bruger cykelhjelm.

Karina Petersen fortæller, at rådet for Sikker Trafik har særligt fokus på børn i alderen 10-12 år, da det kan være vanskeligt, at få teenagere til at tage deres hjelm på igen, hvis de først har taget den af.

-Vi oplever, at hvis først en i klassen smider hjelmen, så smitter det af på de andre børn. Derfor forsøger vi, at få dem til at beholde cykelhjelmen på i den alder, siger Karina Pedersen.

Læs også: http://navisen.dk/blog/kampagne-faar-unge-til-at-koere-med-cykelhjelm/

Det ser dumt ud at bruge cykelhjelm

Klara Emilie Højmann Hansen er 15 år gammel, og bruger ikke cykelhjelm. Den største årsag til det er, at hun synes, det ser dumt ud. Hun fortæller, at hvis alle andre på hendes alder cyklede med cykelhjelm, så ville hun også gøre det. Klara Emilie Højmann Hansens forældre opfordrer hende til, at cykle med cykelhjelm, men det gør ikke nogen forskel.

-Mine forældre ville ønske, at jeg brugte cykelhjelm, men de gør det heller ikke selv, så de føler vel ikke, at de kan kræve det af mig.

Læs også: http://navisen.dk/blog/piger-opfinder-cykelhjelme-der-passer-paa-begge-knolde/

En ting er hvad du siger, en anden ting er, hvad du gør
Sikker Trafik opfordrer forældre til, at cykle med cykelhjelm selv. Ikke kun fordi det fornuftigt, men også fordi, at det er et argument børnene forstår ifølge Karina Petersen. Hvert år er der mange der kommer på skadestuen med hovedskader. Hvis alle her kørte med cykelhjelm kunne mange af de hovedskader være undgået, sådan lyder bare et af argumenterne fra Rådet for Sikker Trafik.