Først Brexit, så Donald Trump som USA’s nyvalgte præsident. Begge begivenheder har haft stor betydning for aktiemarkedet i to af verdens største økonomier. Aktieuroen, som Brexit og valget i USA’s har medført, gør, at pensionsopsparinger, og andre kapitalopsparinger, nu står overfor en usikker fremtid. Derfor er det godt, at danske ældre har folkepensionen som et sikkerhedsnet, mener Ældre Sagen.
Læs også: Ældre indvandrere er dårligt stillet
– Gud ske tak og lov for folkepensionen. Det amerikanske valg viser, at investeringer i aktier og obligationer er en utrolig risikabel affære, siger adm. direktør i Ældre Sagen, Bjarne Hastrup i en pressemeddelelse.
Bjarne Hastrup uddyber på vegne af Ældre Sagen:
– Derfor skal vi glæde os over, at vi har en sikker klippe i Danmarks pensionskurv, nemlig den skattefinansierede folkepension, der udgør det skridsikre grundlag for alle danskeres betryggelse i alderdommen, siger han.
Allerede dagen efter præsidentvalget i USA, kunne TV 2 rapportere, at den danske aktiekurs var faldet med to pct. Det berørte også pensionsopsparingerne, men da folkepensionens beløb er bestemt af Folketinget, er den i høj grad sikret mod inflation. Det betyder, at mens pensionsopsparingerne kan mindskes i værdi ved fald i aktieværdier, så kan folkepensionen reguleres, så pensionister har et levegrund, der passer til økonomiens status.
Gud ske tak og lov for folkepensionen
Bjarne Hastrup, adm. direktør i Ældre Sagen
– Mister pensionsopsparerene penge på kapitalmarkederne, er folkepensionen en sikker havn, siger Bjarne Hastrup.
Læs også: TV: Få styr på din pension
Folkepensionen har ikke altid været et selvfølge, men har været gennem over 100 års udvikling for at nå til, hvor den er nu. Få her et overblik over folkepensionens historik: