For studerende: Sådan kommer du billigt hjem fra efterårsferien

Skærmbillede 2014-10-16 14.32.03
Foto: Morguefile.com

Der er efterhånden kommet mange alternativer til den dyre togbillet. Der findes dog de eftertragtede klapsædebilletter i IC-togene, men de kan være svære at få fingrene i. De kræver at man har et WildCard, også er de kun til at få på det DSB kalder ”de mindre populære tidspunkter”. Hvis man så er heldig nok til at få fat i sådan en billet, så kan man rejse til den billige pris af 89 kr. på alle strækninger i landet. 

læs også: Sådan undgår du transporthelvede i efterårsferien

Hyggelig samkørsel

GoMore er en voksende dansk virksomhed, der giver alle mulighed for at opsnappe et lift. Hvis du ikke har noget imod at sætte dig ind i en bil med en fremmed, så er dette koncept måske noget for dig.

Man kan købe sit lift online, og det kan være fra den ene storby til den anden, men også til mindre byer på det danske landkort. Priserne varierer, men det er en del billigere end en normal togbillet. Et standard lift fra København til Aarhus og omvendt koster ca. 150 kr.

Fordelen ved samkørsel er, at der måske er nogen, der skal præcis det samme sted hen som dig. Du kan være heldig at finde en, der skal fra fx Struer til Hillerød, samme dag som dig selv. Hvis du ikke er så heldig, så kan man tit blive sat af så tæt på som muligt for chaufføren.

Billige busser

Har du massere af tid, og bliver du ikke generet af lidt omveje, så er bussen et billigt alternativ. Hos Abildskou er der hver dag afgange, hvor man kan købe en ”blå billet”. Den her billet til studerende koster kun 100 kr. fra København til Aarhus og omvendt, alle ugens dage.

Der er få afgange om dagen, så her kan de ikke konkurrere med DSB. Men hvis afgangstidspunktet og rejsetiden ikke er et problem, så er der gode penge at spare.

Endnu billigere er Rødbillets priser på busrejser mellem Danmarks to største byer. I hverdagene kan man nemlig krydse landet for kun 95 kr. I weekenden ryger prisen en tak op på 120 kr. Her kan man endda også frit bruge internet og nyde en kop gratis mokka. Busserne kører ikke direkte, men det giver mulighed for at komme ud og strække stængerne i ny og næ.

Læs også: TV: Få ideer til hvad du kan lave i efterårsferien

Carpool på Facebook

Der skyder grupper op på Facebook hele tiden, som tilbyder samkørsel. Der er blandt andet gruppen, Carpool København-Jylland & Jylland-København, hvor der dagligt bliver slået samkørselstilbud op på sidens væg. Gruppen har omkring 1600 medlemmer. Priserne varierer en hel del, men det er ikke umuligt at få et lift til en pris af 70-100 kr.

Hvis du skal have det så nemt som muligt, så er det tiden værd at lave en Facebook-søgning, på præcis din rute. Der er mange grupper der tilbyder samkørsel flere forskellige byer i mellem. Der er fx grupper, der arrangerer samkørsel fra Aarhus til Sønderborg, Silkeborg til Frederiksberg og Thisted til København.